Categorieën

Service

Prijzen fotowedstrijd ‘Maassluis in coronatijd’ uitgereikt

Prijzen fotowedstrijd ‘Maassluis in coronatijd’ uitgereikt
Nieuws

Prijzen fotowedstrijd ‘Maassluis in coronatijd’ uitgereikt

  • Redactie
  • 06-09-2020
  • Nieuws
Prijzen fotowedstrijd ‘Maassluis in coronatijd’ uitgereikt

Alle prijswinnaars met wethouder Bronsveld: v.l.n.r. Jacqueline de Jong, Marja den Boer, Orsolya Kirkósa, Rosalina Petronilia, wethouder Corine Bronsveld, Evert Duin (Fotografie: Mischa Koorneef)

MAASSLUIS - Dit jaar werd, gedwongen door de coronacrisis, de fotowedstrijd van de Culturele Raad zo veel mogelijk digitaal uitgevoerd. Nieuw dit jaar was dat, naast een vakjury, het publiek van Maassluis de gelegenheid kreeg de foto’s te beoordelen. Er deden 24 fotografen mee met in totaal 50 foto’s. Het publiek deed zijn best met in totaal 783 stemmen. Een mooi resultaat!

In andere jaren werd de prijsuitreiking bij de Gala-avond aan het einde van de Week van de Cultuur in Theater Koningshof georganiseerd. De coronacrisis gooide ook hier roet in het eten. De prijsuitreiking vond daarom en petit comité plaats in het stadhuis.

Publieksprijzen

Het publiek kwam tot het volgende oordeel:

1 Jacqueline de Jong 247 stemmen (32%)
2 Orsolya Kirkósa 108 stemmen (14%)
3 Evert Duin 61stemmen (8%)

Vakjury

De vakjury bestaande uit wethouder Corine Bronsveld, fotograaf Peter Farla en kunstenaar Joop Vaissier, motiveerde haar uitspraak als volgt:

Eerste prijs - Jacqueline de Jong
De foto van een vrouw die een kushandje blaast naar twee kinderen is ongelooflijk herkenbaar. De jury typeert dit als een echt, expressievol, coronabeeld. De vrouw en de kinderen houden goed onderling afstand. De kinderen tonen zich oprecht verrast en hebben duidelijk plezier in het gebeuren.

Tweede prijs - Rosalina Petronilia
Deze foto is gemaakt door het zusje (9 jaar) van het geportretteerde jongetje. Het moment is goed weergegeven. Het jongetje laat duidelijk zien hoe er wordt aangetobd met het juiste gebruik van een mondkapje. Een goed voorbeeld van een van de coronaperikelen.

Derde prijs - Marja den Boer
De foto van de breiende dames in de openlucht geeft een beeld van hoop in lastige tijden. Er spreekt duidelijk uit dat men de schouders eronder wil zetten om er iets goeds van te maken.

De winnende foto’s zijn te zien op de website www.crmmaassluis.nl.