Categorieën

Service

Provinciaal seksonderzoek: Inwoners Zuid-Holland ‘middenmoters’

Provinciaal seksonderzoek: Inwoners Zuid-Holland ‘middenmoters’
Nieuws

Provinciaal seksonderzoek: Inwoners Zuid-Holland ‘middenmoters’

  • Redactie
  • 25-03-2021
  • Nieuws
Provinciaal seksonderzoek: Inwoners Zuid-Holland ‘middenmoters’
MAASSLUIS – We zitten nu al een jaar in een lockdown met wisselende coronaregels. Tijd genoeg om eens vaker het bed te delen met je geliefde zou je denken. Dat is niet overal het geval, want er zijn grote verschillen per provincie waar het gaat om het ‘seksgedrag’. Bij het bedrijf E-Supplies ( www.esupplies.nl  het moederbedrijf van www.sextoyland.nl  ) hebben ze een onderzoek laten uitvoeren over het seksgedrag van Nederlanders in 2021. Dit is gedaan via een landelijke enquête en afgelopen week werden de resultaten gepubliceerd. De belangrijkste conclusies zijn:

1.      6x meer one night stands in Flevoland dan in Drenthe.
2.      80% van de inwoners van Noord-Brabant én Gelderland lijken minder dan 1 keer per maand seks te hebben.
3.      In Friesland heeft niemand aangegeven een geslachtsziekte te hebben gehad.
4.      Flevoland en Overijssel zijn het meest tevreden over de bedprestaties van hun partner.
5.      Inwoners van Overijssel hebben gemiddeld het meeste seks per week.


De resultaten zijn gerangschikt op provinciaal niveau, dus hoe het zit met Maassluizers en hun bedprestaties weten we niet. Wat de inwoners van Zuid-Holland betreft, dat zijn vooral middenmoters maar wat betreft frequentie zitten we wel weer in de top 3, na Zeeland en Friesland; maar liefst 1 op de 6 provinciegenoten hebben tenminste 5 keer seks per week.

Over alle deelnemers per provincie gerekend zakken we dan weer wel vijf plekjes want inwoners van Zuid-Holland ‘doen’ het gemiddeld 3,17 keer per week en dan staan we nog net achter de inwoners van Utrecht.

Voor wie het zelf nog eens uitgebreider na wil lezen: alle bevindingen, visualisaties en andere informatie kunt u vinden op: https://www.sextoyland.nl/blog/grote-verschillen-in-seksgedrag-per-provincie/ 

Op die website vind je ook weer andere (deel)onderzoeken over hetzelfde onderwerp, zoals de verschillen tussen seksgedrag en beleving bij mannen en vrouwen: https://www.sextoyland.nl/blog/seksonderzoek-2021-man-vs-vrouw/