Categorieën

Service

Rik Hoogendoorn brengt ode aan Vlaardingse Zwarte Miep

Rik Hoogendoorn brengt ode aan Vlaardingse Zwarte Miep
Uit

Rik Hoogendoorn brengt ode aan Vlaardingse Zwarte Miep

  • Redactie
  • 07-10-2022
  • Uit
Rik Hoogendoorn brengt ode aan Vlaardingse Zwarte Miep
VLAARDINGEN - Op zondag 16 oktober om drie uur 's middags beleeft Rik Hoogendoorn, bekend van Sesamstraat en Kees & Co, de première van zijn theatermonoloog Zwarte Miep in de Vlaardingse Stadsgehoorzaal. En die locatie is niet zomaar gekozen, de voorstelling vertelt namelijk het opmerkelijke verhaal van een vrouw uit Vlaardingen, die vanwege haar donkere weelderige haardos altijd Zwarte Miep werd genoemd.

Rik Hoogendoorn: “Na het overlijden van mijn moeder, zes jaar na het overlijden van mijn vader, vond ik bij het uitruimen van mijn ouderlijk huis op zolder een doos waarin zich de complete briefwisseling bevond tussen mijn vader die op dat moment vanwege de Politionele Acties in Indonesië zat en mijn moeder die thuis in Vlaardingen op hem wachtte. Deze vondst was de directe aanleiding tot het schrijven van Zwarte Miep.”

Zwarte Miep is een theatermonoloog en vertelt het opmerkelijke verhaal hoe het leven van een vrouw uit Vlaardingen, die vanwege haar donkere weelderige haardos altijd Zwarte Miep werd genoemd, raakt aan gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis. Van de Beurskrach in 1929, via de Crisisjaren, de Tweede Wereldoorlog, de Politionele Acties en de Watersnoodramp tot en met die ene belangrijke gebeurtenis in 1958.

Rik Hoogendoorn (1958) was vanaf begin jaren tachtig te zien in vele theaterproducties waaronder de succesvolle Echte Mannen voorstellingen Het Rookkwartier en De Twintigste Eeuw in Duo's. Bekend werd hij met zijn rollen in tv-programma’s als Sesamstraat en Kees en Co. Daarnaast schreef hij twee kinderboeken en bracht hij als singer-songwriter meerdere cd’s uit.

Rik Hoogendoorn met Zwarte Miep (première)
Zondag 16 oktober – 15.00 uur
Kaarten bestellen!

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →