Categorieën

Service

Stadsgehoorzaal klaar voor nieuw jaar

Stadsgehoorzaal klaar voor nieuw jaar
Uit

Stadsgehoorzaal klaar voor nieuw jaar

  • Advertorial
  • 11-01-2021
  • Uit
Stadsgehoorzaal klaar voor nieuw jaar

Fotografie: Ron van Rutten

VLAARDINGEN - Wat een topjaar beloofde te worden, pakte ook voor het Vlaardingse theater in 2020 helaas flink anders uit. Ruim driehonderd evenementen met in totaal zo’n 60.000 bezoekers zijn verplaatst of geannuleerd en de huisgezelschappen konden zelden repeteren. Toch hebben er ondanks de coronamaatregelen ook heel veel, veelal vernieuwende, evenementen wél plaats kunnen vinden. Sommige in het theater, andere in de stad, op het Stadsstrand, online of op de radio. Zo zorgde de Stadsgehoorzaal toch voor de hoognodige afleiding, verbinding, ontroering en troost. Deze aanpak houdt de Stadsgehoorzaal vast voor 2021: het jaar waarin er hopelijk ook weer volle zalen mogen zijn! 

,,Iedere week was een verrassing! Mogen we open? Voor hoeveel mensen? Met welke maatregelen? Hoe zoeken we oplossingen voor het enorme omzetverlies? Dit jaar is ons creatieve aanpassingsvermogen flink uitgedaagd'', blikt directeur Renske Verbeek terug op het afgelopen jaar. Toch heeft het theaterteam er alles aan gedaan om het culturele doel te blijven vervullen: ,,Het leven van de mensen uit de regio door mooie culturele evenementen een beetje mooier maken! Dat een stad die evenementen en muziek nodig heeft, maakt deze tijd wel extra zichtbaar'', aldus Verbeek.

Zo zijn er theatervoorstellingen te beluisteren geweest op Omroep Vlaardingen, zijn er speciale liveshows en voorstellingen via Facebook uitgezonden, organiseerde het theater projecten tegen eenzaamheid, waren er kinderevenementen, talkshows, eindmusicals voor scholen, werd er een nieuw coronaproof theaterprogramma met bijbehorende krant uitgebracht, trokken artiesten door de binnenstad om de horeca te steunen tijdens het project Terras Theater en was er zelfs een uitvaart. Ondertussen zat ook het techniek- en onderhoudsteam niet stil. Er is een enorme berg aan onderhoud verricht en dankzij meerdere prachtige cultuurfondsen is de Grote Zaal voorzien van een nieuwe geluidsinstallatie, zijn de meeste theaterlampen vervangen voor ledverlichting en blinkt de houten Harmonievloer weer door een nieuwe laklaag. ,,We doen er als team alles aan om deze nare periode zo nuttig mogelijk in te richten.''

Sterk het nieuwe jaar in

Het theater trekt deze lijn dan ook vol energie door naar dit nieuwe jaar, wat ongetwijfeld ook weer vol verrassingen zal zitten. Door creatief te zijn, nauwe samenwerkingen aan te gaan en voortdurend te zoeken naar manieren om andere vormen van inkomsten te genereren heeft de Stadsgehoorzaal er vertrouwen in deze verrassingen goed te doorstaan. Verbeek: ,,We doen er zelfs alles aan om er, waar kan, sterker uit te komen!'' 

Coronaproof theaterprogramma, met geld-terug-garantie

Op www.stadsgehoorzaal.nl is een volledig Coronaproof theaterprogramma met meer dan vijftig voorstellingen te vinden waar de kaartverkoop reeds van gestart is. Onder andere René van Meurs, Brandweerman Sam, Kasper van Kooten, Rosa da Silva, Tineke Schouten en Frank Boeijen zullen de komende maanden in het theater te zien zijn. De Stadsgehoorzaal roept dan ook volmondig 'Komt dat (weer) zien, zodra het weer kan!' en nodigt de inwoners van Vlaardingen en omstreken enthousiast uit om, als goed voornemen voor het nieuwe jaar, het programma te bekijken en alvast kaarten te bestellen voor één of meer van de voorstellingen. Bij iedere bestelling geeft het theater een geld terug garantie, mocht een voorstelling onverhoopt niet door kunnen gaan of wanneer de kaarthouder zelf last krijgt van verkoudheidsklachten. 

Alle informatie over de aanpak van het theater in de coronaperiode is te vinden via www.stadsgehoorzaal.nl of door te bellen naar 010 - 434 05 00. De Stadsgehoorzaal kijkt er naar uit om haar deuren weer te openen en de zalen snel weer zo vol mogelijk te zien.

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →