Categorieën

Service

Stadsgehoorzaal ontvangt landelijke bijdrage

Stadsgehoorzaal ontvangt landelijke bijdrage
Uit

Stadsgehoorzaal ontvangt landelijke bijdrage

  • Advertorial
  • 26-07-2021
  • Uit
Stadsgehoorzaal ontvangt landelijke bijdrage

Kickstart Cultuurfonds helpt Vlaardings theater met het organiseren van veilige live belevingen.

VLAARDINGEN - Het team van de Stadsgehoorzaal ontving onlangs zeer goed nieuws van het Kickstart Cultuurfonds, dat speciaal is opgericht om de culturele sector te helpen in de corona-crisis. Dankzij de bijdrage heeft de Stadsgehoorzaal de financiële ruimte gekregen om op drie gebieden aanpassingen en verbeteringen door te voeren. Allereerst kan het theater ludieke promotieactiviteiten opzetten om het Vlaardingse publiek te wijzen op de weer goedgevulde evenementenagenda. In het theater zelf komen manieren om op een fijne en veilige manier zowel je ticket te laten scannen als je handen te desinfecteren. Tot slot is er dankzij de bijdrage ruimte voor extra personeel om het publiek sneller, prettiger en veiliger te kunnen helpen.

In coronatijd heeft de Stadsgehoorzaal tot nu toe 79 coronaproof live evenementen op 1,5 meter kunnen organiseren (en daarnaast 279 events moeten annuleren of verplaatsen). Met alles wat de Stadsgehoorzaal organiseert, zowel binnen als buiten het gebouw, heeft het theaterteam steeds alle aandacht gestoken in het organiseren van een veilige en tóch prettige, zelfs unieke theaterbeleving. De eerste bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds heeft hier een belangrijke rol bij gespeeld. Nu er een tweede mogelijkheid was om plannen in te dienen heeft de Stadsgehoorzaal die kans gegrepen en gelukkig met succes! Het landelijke fonds helpt het Vlaardingse theater op de gebied van programma, hygiëne en service.

Promotieacties voor het nieuwe theaterprogramma

Ondanks de periodes waarin de theaterzalen grotendeels leeg moesten blijven heeft de Stadsgehoorzaal het afgelopen jaar alles uit de kast getrokken om in het vizier van het publiek te blijven. Nu de kaartverkoop van het nieuwe theaterprogramma gestart is wordt duidelijk dat actieve promotie van groot belang zal zijn om de zalen weer vol te krijgen. “We willen dat het publiek weet en erop vertrouwt dat er een dijk van een live programma aan zit te komen, dat we het gehele bezoek veilig én prettig organiseren én dat er een geld-terug-garantie is wanneer de maatregelen veranderen.” aldus directeur Renske Verbeek. Met de bijdrage van het kickstart cultuurfonds kunnen ludieke, originele en opvallende promotieacties opgezet worden om inwoners van Vlaardingen te wijzen op het volle theaterprogramma. 

Goede hygiëne-maatregelen in de publieke ruimtes

Om het avondje uit prettiger te maken, willen de Stadsgehoorzaal graag een aantal maatregelen waarvan ze verwachten dat ze nog een flinke tijd een meerwaarde gaan bieden, beter doorvoeren. Hierbij kan gedacht worden aan een prettige manier om een theaterticket te scannen, de handen te desinfecteren of handsfree toiletdeuren te openen. Ook achter de schermen kan het theater een aantal eerder geïmproviseerde oplossingen verduurzamen.  

Prettige ontvangst van publiek

De momenten waarop theaterbezoekers in een rij wachten zijn momenten met hogere risico’s, omdat onder andere de afstand dan moeilijker te waarborgen is. Dankzij de steun van het Kickstart Cultuurfonds kan het theater op drukke momenten bij de bar, toiletten of zaalinloop wat extra mensen inzetten om bezoekers soepel en veilig te laten bewegen door het gehele theater.

Waardering

Het Kickstart Cultuurfonds liet in het positieve bericht weten dat ze blij waren met de aanvraag van de Stadsgehoorzaal. Ze schreven: “Wij waarderen uw initiatief en zijn blij dat onze donatie uw doel kan helpen te verwezenlijken. Via uw project kunnen wij ook invulling geven aan onze eigen doelstelling: culturele instellingen helpen om zich aan te passen aan de anderhalvemetersamenleving, opdat publiek binnen de geldende beperkingen weer 'live' in aanraking komt met kunst en cultuur.”

Meer bezoekers

Dankzij deze steun voor nieuwe initiatieven verwacht de Stadsgehoorzaal tot eind december 15.000 extra bezoekers te bereiken t.o.v. 2020. Op www.stadsgehoorzaal.nl is het complete theaterprogramma met ruim 100 voorstellingen, festivals en evenementen te vinden. Het team van de Stadsgehoorzaal is er klaar voor om u straks fijn en veilig te verwelkomen!

Over het Kickstart Cultuurfonds

Kickstart Cultuurfonds is een tijdelijk noodfonds dat sinds juli 2020 producenten van professionele podiumkunsten, muziekpodia, musea en theaters ondersteunt bij corona-gerelateerde kosten om publiek veilig te kunnen ontvangen en zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Kickstart Cultuurfonds is een gezamenlijk initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Het ministerie van OCW, Stichting Droom en Daad, Ammodo, Fonds 21, Zadelhoff Fonds/Zadelhoff Cultuur Fonds/Fonds Neven en Nichten van Zadelhoff, Stichting Elise Mathilde Fonds, Elisabeth Strouven Fonds, Stichting Zabawas en de Gravin van Bylandt Stichting hebben zich bij dit initiatief aangesloten. Het is uniek dat zo’n groot aantal private cultuurfondsen met de BankGiro Loterij en het ministerie van OCW de krachten bundelt.

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →