Categorieën

Service

Stadskaravaan Finale in de Stadsgehoorzaal

Stadskaravaan Finale in de Stadsgehoorzaal
Uit

Stadskaravaan Finale in de Stadsgehoorzaal

  • Advertorial
  • 28-11-2023
  • Uit
Stadskaravaan Finale in de Stadsgehoorzaal

MAASSLUIS - Na zes zeer succesvolle reizende edities van de Stadskaravaan is de tijd gekomen om het feestjaar in stijl af te sluiten. Tijdens de finale in de Stadsgehoorzaal op zondag 3 december blikt het theaterteam samen met alle partners terug op de vele hoogtepunten van de afgelopen edities én wordt het publiek getrakteerd op verrassende nieuwe programmaonderdelen. Onder andere Numidia (bekend van Beste Zangers), de Apennoten Sintshow, Xclusiv company en Vlaardingse Vangst TESSA. zullen op de podia te zien zijn. Kaarten voor de finale (€4,00 incl. wijkproeverij strippenkaart) zijn te koop via www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan-finale.

De Stadsgehoorzaal (theater) vierde dit jaar met de Stadskaravaan 750 jaar Vlaardingen in zes wijken van de stad. Dit deden ze samen met de culturele collega’s van De Kroepoekfabriek (poppodium), KADE40 (kunst- en cultuurcentrum), Museum Vlaardingen, Bibliotheek de Plataan, Minters (jongerenwerk) én diverse maatschappelijke organisaties, waaronder Wij de Westwijk. Na de zes buitenedities wordt het feestjaar nu afgesloten met een speciale binnen editie in de Stadsgehoorzaal.

Festivalprogramma

Traditiegetrouw wordt het programma om 13:00 uur geopend door de presentator (Musa) én een live uitvoering van de Stadskaravaan Jingle door Ellis Piek. Hierna zal Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen een knallende openingsdans verzorgen.

Gedurende de middag vinden verspreid door het gebouw optredens plaats. Zo presenteert De Kroepoekfabriek Apollo’s Fortress op het Talent Stage en is Vlaardingse Vangst TESSA. aan de haak geslagen. Op het hoofdpodium presenteert de Stadsgehoorzaal optredens van Elle Chante, Xclusiv Company, Apennoten een kist vol Sintliedjes én hoofdact Numidia.

Naast het podiumprogramma wordt het publiek verrast door feestelijk randprogramma door de culturele partners. Zo kan er gedanst worden bij de silent disco of de dansworkshop door Dance Point, zingt iedereen mee tijdens de zangworkshop door Villa Voice of tijdens Zing Nederlands Met Me, is er een wijkproeverij met heerlijke hapjes, zijn er Formule 1 simulatoren en is de Boekfiets aanwezig.

Trots terugblikken

Met de Stadskaravaan is een droom van de Stadsgehoorzaal uitgekomen: het theater naar het publiek brengen, in plaats van andersom. Dat alle culturele collega’s mee gingen op dit avontuur was de kers op de taart. De Stadskaravaan legt al het moois wat de Vlaardingse kunst en cultuur te bieden heeft op een feestelijk presenteerblaadje.

Door de onschatbare inzet van honderden mensen uit en om de stad is het project een groot succes geworden. De Stadsgehoorzaal hoopt dan ook om iedereen die een steentje heeft bijgedragen weer te mogen zien tijdens de Finale.

Kaarten voor de finale kosten €4,00 (incl. wijkproeverij strippenkaart) en zijn verkrijgbaar via www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan-finale of via de Theaterkassa (Schiedamseweg 51, 010 434 05 00).

Over de Stadskaravaan

De Stadskaravaan is een project van de Stadsgehoorzaal in opdracht van Stichting Vlaardingen 750. Samen met de culturele partners werden dit jaar zes festivals georganiseerd verspreid over de stad, waarbij steeds een andere wijk de hoofdrol speelt.

Alle informatie over de Stadskaravaan, foto’s van de vorige edities en het programma is te vinden via www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan

De Stadskaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Gemeente Vlaardingen, Stichting Vlaardingen 750, Wij de Westwijk, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting Jan Anderson en Rita Boon, Waterweg Wonen, DFDS, Fonds voor Cultuurparticipatie, Cultuurfonds, Havenomgevingsfonds, ondernemersfonds GGO Vlaardingen Holy en het Oranje Fonds.

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →