Categorieën

Service

Start van de basketbalcompetitie

Start van de basketbalcompetitie
Sport

Start van de basketbalcompetitie

  • Redactie
  • 24-09-2021
  • Sport
Start van de basketbalcompetitie

Karem van U16-1 ging voorop in de strijd voor de overwinning.

MAASSLUIS - De basketbalcompetitie is voor Green Eagles afgelopen weekend eindelijk weer van start gegaan. Na meer dan 11 maanden zonder competitiewedstrijden waren er weer basketbalwedstrijden te bewonderen in de Haydnlaan en de Wethouder Smithal te Maassluis. Dit ging met wisselend succes. Dames 1, wat uitkomt in de promotiedivisie, had een valse start van de competitie en verloor thuis met 72-79 van Almonte uit Eindhoven. In een harde wedstrijd werd er met vlagen goed basketbal gespeeld door de Eagles maar dit was onvoldoende voor de eerste competitieoverwinning.

Heren 1 begon de competitie goed door in Hilversum met 52-71 van De Dunckers 1 te winnen. De Eagles schoten uit de start blokken en wonnen het eerste kwart 13-22 en liepen uit naar 21-35 met een fantastische buzzerbeater van Marcel Vaissier vanaf de middenlijn. De tweede helft liepen de Eagles uit naar een maximale voorsprong van 27 punten. De overwinning kwam daarna nooit meer in gevaar. Ook U16-1 wat dit jaar onder leiding van Marco Hoogendoorn en Ruben Kraaijeveld staat pakte hun eerste overwinning. Met Kerem, die voorop ging in de strijd, werd gewonnen van Carnisse Sharks met 47-37.

Nationale Sportweek
Ook MBV Green Eagles doet mee aan de Nationale Sportweek van 17 t/m 26 september. Een landelijk sportevenement, dat als voornaamste doel heeft de sportparticipatie in Nederland te verhogen. MBV Green Eagles wil in deze week de jongste inwoners van Maasluis laten kennismaken met de mooie basketbalsport onder de naam Basketball is cool! Ieder jeugdige Maassluizer van 5-8 jaar is op vrijdag om 16.45 uur welkom in de Haydnlaan. Zonder aanmelding staat voor iedereen de deur wijd open! Dus kom langs met uw zoon en/of dochter en ervaar de mooie basketbalsport!

Lijkt het jou ook leuk om te basketballen?
Kijk op www.greeneagles.nl voor meer informatie. Ook kan je contact opnemen met Ruben Kraaijeveld (06-83520067), hij kan je alles vertellen over de teams en de trainingstijden. De eerste drie keer kan je vrijblijvend meedoen om te kijken of de basketbalsport iets voor jou is