Categorieën

Service

Stichting Jan Anderson & Rita Boon steunt Stadsgehoorzaal

Stichting Jan Anderson & Rita Boon steunt Stadsgehoorzaal
Uit

Stichting Jan Anderson & Rita Boon steunt Stadsgehoorzaal

  • Advertorial
  • 04-06-2021
  • Uit
Stichting Jan Anderson & Rita Boon steunt Stadsgehoorzaal
VLAARDINGEN - De Stadsgehoorzaal ontving onlangs ontzettend goed en mooi nieuws: mede dankzij een prachtige donatie van Stichting Jan Anderson & Rita Boon kan het Vlaardingse theater verder werken aan de plannen voor de toekomst, waaronder de aanpak van het slechthorendensysteem, de televisieschermen met publieksinformatie, de inrichting van het Foyerpodium (inclusief een goede licht- en geluidsinstallatie) en het verder ontwikkelen van de projecten Talk of the Town en Podiumbeest. 

Naast de vanzelfsprekende zorgen die het coronavirus met zich meebrengt, greep het theater afgelopen jaar met beide handen de kans aan om na te denken over haar rol in de stad. Want wáár de wereld zich ook naar toe beweegt, de behoefte aan een plek voor ontmoeting, vermaak, afleiding, verbinding, ontroering, kracht, communicatie, troost, humor, verwondering, ontspanning en plezier zal altijd, in iedere stad, blijven bestaan. Deze behoefte is echter aan veranderingen onderhevig, iets wat in alles merkbaar is. In de behoeftes van het theaterpubliek, van verenigingen, onderwijs en artiesten, maar ook in het gebruik van ruimtes, de mogelijkheden van de technische apparatuur en in de wensen en uitdagingen van de stad en haar inwoners. Het theater wil het moment van nu dan ook gebruiken om de toegankelijkheid, duurzaamheid en werkbaarheid van de licht-, geluid-, camera- en projectietechniek en delen van de inrichting van het gebouw duurzaam te vervangen, om zo goed aan te blijven sluiten bij de behoeftes van de stad en de eisen en mogelijkheden van vandaag. 

Stichting Jan Anderson & Rita Boon 

Stichting Jan Anderson & Rita Boon steunt de toekomstplannen van de Stadsgehoorzaal en heeft te kennen gegeven garant te staan voor een deel van de kosten. Jan Anderson: ,,De ontwikkelingen van de Stadsgehoorzaal volg ik op de voet. Ik vind dat het theater het goed doet. Op deze manier kan ik mijn steentje, of misschien wel steen, bijdragen aan het voortbestaan, de ontwikkeling en het succes van het Vlaardingse theater. Als Stichting vinden we het belangrijk om Vlaardingen aantrekkelijk te houden en meer kleur te geven. Samen maken we onze stad nóg leuker, mooier en boeiender!''

De donatie stelt de Stadsgehoorzaal allereerst in staat een nieuw slechthorendensysteem te installeren voor theaterbezoekers met een gehoorbeperking en nieuwe televisieschermen in het gebouw om het publiek goed te kunnen informeren. Ook de inrichting van het Foyerpodium wordt aangepakt om lokaal talent vaker een podium te kunnen bieden. Het resterende deel van de donatie zal worden gebruikt om jaarlijks tien basisscholen te ondersteunen in de uitvoer van hun eindmusical in de Stadsgehoorzaal (project Podiumbeest) en voor de ontwikkeling van de Vlaardingse talkshow Talk of the Town, beide projecten voor een periode van vijf jaar. 

Directeur Renske Verbeek is overweldigd door de steun: ,,Jan Anderson belde me op met de vraag of ik op een stoel zat. Toen hij vervolgens vertelde dat hij ons wilde steunen in onze projecten voor de toekomst, kon ik echt niet blijven zitten. Helemaal in deze spannende tijden zijn dit de berichten die energie en hoop geven. Als team kunnen we mede dankzij deze steun vooruitkijken. We zijn de Stichting Jan Anderson en Rita Boon enorm dankbaar en raden andere Vlaardingse culturele organisaties die zich inzetten ter bevordering en instandhouding van de Vlaardingse cultuur zeker aan om ook een aanvraag te doen! Wie niet waagt...'' 

Meer informatie over de Stichting Jan Anderson en Rita Boon is HIER te vinden.

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →