Categorieën

Service

TOG-tafeltennisser Aad van Lienden overleden

TOG-tafeltennisser Aad van Lienden overleden
Sport

TOG-tafeltennisser Aad van Lienden overleden

  • Redactie
  • 08-04-2024
  • Sport
TOG-tafeltennisser Aad van Lienden overleden

MAASSLUIS - Afgelopen week is TOG’er Aad van Lienden overleden. De toen nog fitte en actieve zeventiger werd begin dit jaar ziek, onlangs werd duidelijk dat hij niet meer beter zou worden. Aad werd 75 jaar.

Aad was tot begin dit jaar nog zeer actief als tafeltennisser en vrijwilliger bij het Maassluise TOG. Met veel plezier runde hij elke donderdag de tafeltennisochtend voor 55-plussers c.q. de Old stars. Hij was er zeg maar de gastheer. Beginners bracht hij tafeltennistechnieken bij (‘Ik heb veel van je geleerd’, reageert een van de deelnemers) en Aad zorgde met de anderen ook voor gezelligheid (‘Met kerst maakte hij nog een lekkere tulband voor de Old stars’).

Aad was vanaf begin jaren 80 en was nog steeds – de laatste jaren als invaller - een gedreven competitiespeler. Afgelopen november won hij in naar nu blijkt zijn laatste wedstrijd alles-uit-de-kast-halend nog twee van de drie wedstrijden.

Trainen en het spelen van vriendschappelijke wedstrijdjes vond Aad ook fijn. Als hij kon was Aad in de zaal, om te tafeltennissen maar ook om met elkaar te praten en te dollen. Een van de leden heeft het over ‘Aad, de opgewekte blik in de zaal’. TOG gaat het tafeltennisplezier van Aad heel erg missen!

Erelid Dicky Jordaan overleden
Nog een overlijden, van Dicky Jordaan, iemand die meer dan 30 jaar geleden meerdere jaren zeer actief was voor TOG. Ze zette zich toen onder andere in voor het clubblad en samen met haar man (en TOG-speler) Maarten voor de jeugd.

Wave bij TOG 1
Bij het eerste team van TOG was er op de tribune sprake van een heuse wave (van Dennis Breevaart en Brian de Leeuw). Dat gebeurde nadat teamgenoot Paul Maan in een vijfgamer een tegenstander van Tavenu versloeg. Het was de eerste overwinning van Paul dit seizoen. Dennis won samen met Brian de dubbel maar geen enkelpartij. Brian klopte al zijn tegenstanders. 5-5 werd het derhalve.

TOG 2 zorgde voor een nette 7-3 zege op SVN (Sander Spruijt 3, Joyce van der Velden 2, Sanjay Soekhlal 2) waarmee het team de tweede plek in de poule verstevigde. Het Duoteam van TOG (Robert Plac en Hans Groenheijde) klopte een team van SVN met 5-0. Ook dit TOG-team staat tweede, met nog een wedstrijd zit het kampioenschap er in theorie nog in.

Tafeltennissen bij TOG?
Bij TOG kun je in competitieverband spelen maar ook recreatief. Dat laatste is mogelijk op dinsdagavonden in de Parkietzaal (van 20.30 tot 22.00 uur). En op de meeste vrijdagavonden in de Olympiahal. Donderdagochtend is er tafeltennis voor 55-plussers in de Parkietzaal, van 10.00 tot 12.00 uur. Meer informatie over tafeltennissen bij TOG via www.tog-maassluis.nl en [email protected].