Categorieën

Service

Vijf Zuid-Hollandse Kampioenen bij Mahorokan Judo

Vijf Zuid-Hollandse Kampioenen bij Mahorokan Judo
Sport

Vijf Zuid-Hollandse Kampioenen bij Mahorokan Judo

  • Redactie
  • 19-06-2022
  • Sport
Vijf Zuid-Hollandse Kampioenen bij Mahorokan Judo
MAASSLUIS - Tijdens de Districtskampioenschappen in Dordrecht wisten de Mahorokan judoka’s onder 18 jaar behoorlijk huis te houden. Aan het einde van de wedstrijddag kroonden maar liefst vijf judoka’s zich tot Zuid-Hollands Kampioen. Uiteindelijk wisten zelfs elf Mahorokan judoka’s zich te plaatsen voor deelname aan het NK -18 jaar wat op zaterdag 2 juli in Den Haag wordt gehouden.

Max Huf behaalde de titel in de klasse -50 kg door clubgenoot Sam Goldsmith te verslaan. Voor Sam een fraaie 2e plaats. In de klasse -66 kg was Yannick Bosveld de sterkste door de titel binnen te halen. Ennio de Nes vocht zich naar een mooie bronzen plak in deze klasse. Bij de -73 kg klasse haalde Gijs van Paassen op fraaie wijze de titel binnen. Met een prachtige heupworp scoorde hij een ippon in de finale. De nog jonge Sem de Haan verweerde zich prima in de klasse -90 kg en mocht na zijn winstpartijen dan ook op het hoogste schavot het goud omgehangen krijgen. Faisal Engel was duidelijk de beste in de +90 kg klasse, ook hij werd kampioen. Storm van Dijk eindigde op een 2e plaats, na in de finale duidelijk met een score voor te staan liet hij zich toch verrassen en moest uiteindelijk genoegen nemen met het zilver. Quinty van Berk (-48 kg) en Emirhan Akdemir (-55 kg) scoorden nog een bronzen medaille. Joeri Nakken eindigde helaas net buiten de prijzen op een verdienstelijke 5e plaats.

Al met al hebben hierdoor zich 11 judoka’s geplaats voor de strijd om de Nationale titels. Vanuit alle districten kwalificeren zich de beste judoka’s voor deelnam aan dit NK. Ook Joshua de Lange zal hierbij van de partij zijn. Hij mag automatisch zijn Nationale titel van vorig jaar gaan verdedigen.

Joshua de Lange naar EK cadetten in Kroatië
Op vrijdag 24 juni komt Joshua de Lange (-73 kg) namens Nederland op de mat bij de Europese Kampioenschappen tot 18 jaar in het Kroatische Porec. Coach Jan van Buren zal hem ook nu begeleiden bij zijn zo succesvolle seizoen. Coach Rob Henneveld vertrekt met 8 judoka’s naar Banja Luka in Bosnië om aankomend weekend met de junioren deel te nemen aan de European Cup aldaar. Op zaterdag staat in Rotterdam ook nog het NK Mixteams op het programma. Een team bestaande uit zowel dames als heren judoka’s. Mahorokan zal ook hierbij vertegenwoordigd zijn. Een druk en spannend weekend komt er aan.