Categorieën

Service

Vragen over ontsluiting De Kade en Sportlaan

Vragen over ontsluiting De Kade en Sportlaan
Politiek

Vragen over ontsluiting De Kade en Sportlaan

  • Redactie
  • 30-09-2020
  • Politiek
Vragen over ontsluiting De Kade en Sportlaan
MAASSLUIS – De fractie van VVD Maassluis heeft schriftelijke vragen gesteld aan het Maassluise college over de ontsluiting van nieuwbouwproject De Kade en de nieuw te bouwen sportzaal aan de Sportlaan.

De Kade

De Handelskade, de nieuwe ontsluitingsweg naar nieuwbouwwijk De Kade, gaat onder andere aansluiten op de Prinses Julianalaan en de Vlaardingsedijk. Bovendien moet de spoorwegovergang verplaatst worden naar het Stationsplein waar een gelijkvloerse kruising moet komen. VVD Maassluis wil van het college weten of het overleg hierover met onder andere de RET en Metropoolregio Rotterdam Den Haag inmiddels heeft plaatsgevonden.

 De fractie van VVD Maassluis wil verder weten hoe het staat met de plannen om tot een gelijkvloerse overgang te komen in het verlengde van de Laan 1940-1945. ,,Wanneer kunnen we de plannen van u ontvangen?”

Sportzaal Sportlaan

VVD Maassluis vraagt het college of er al meer bekend is over de plannen, zowel fysiek als financieel, om tot een ‘veilige en aangepaste ontsluiting en voldoende parkeergelegenheid’ te komen bij de nieuw te bouwen sportzaal aan de Sportlaan. ,,Wanneer mogen we deze plannen ontvangen?”

Daarnaast wijst de fractie het college op de communicatie en participatie met de omwonenden, verenigingen en bedrijven. ,,Dat is belangrijk en toegezegd door de wethouders. Kunt u aangeven wat de stand van zaken is?”