Categorieën

Service

VVD: ‘Bestrating slordig teruggelegd na grondwerkzaamheden’

VVD: ‘Bestrating slordig teruggelegd na grondwerkzaamheden’
Nieuws

VVD: ‘Bestrating slordig teruggelegd na grondwerkzaamheden’

  • Redactie
  • 09-12-2021
  • Nieuws
VVD: ‘Bestrating slordig teruggelegd na grondwerkzaamheden’

Bestrating Hoogstraat (Foto: VVD Maassluis)

MAASSLUIS – Na grondwerkzaamheden wordt de bestrating regelmatig op ‘zeer slordige wijze’ teruggelegd, dat kaart de VVD Maassluis aan bij het college van burgemeester en wethouders door middel van schriftelijke vragen.

,,Wij merken op dat het afgelopen jaar meerdere keren de straten zijn opengebroken ten behoeve van ondergrondse werkzaamheden en bouwprojecten”, schrijft de VVD Maassluis. ,,Het valt op dat na gedane werkzaamheden de bestrating op zeer slordige wijze is teruggelegd met als resultaat dat de uitstraling van de binnenstad hard achteruitgaat. Veel straatstenen zijn gebroken, liggen schots en scheef en het wegdek is als gevolg van de werkzaamheden niet meer gelijkmatig, hetgeen gevaar kan opleveren voor elke voetganger en zeker voor mensen die minder mobiel zijn. Dit is met name het geval op de Markt, de Veerstraat-Zuidzijde, de Noordvliet-Zuidzijde en de Hoogstraat.”

Herstel

De fractie wil allereerst van het college weten wie verantwoordelijk is voor een correct herstel van het straatwerk na grondwerkzaamheden. ,,Wie controleert de bestrating na gedane werkzaamheden, wordt er vooraf aangevraagd of werkzaamheden mogen plaatsvinden en welke garanties zijn er dat de bestrating goed wordt hersteld?”

Uitstraling

Verder wil de VVD weten of het college van mening is dat het herstel in de benoemde straten juist is uitgevoerd. ,,Of had dat beter moeten worden gedaan? Bent u met ons van mening dat de uitstraling van het stadshart op hoog niveau moet blijven? Op welke wijze kunnen we bankgaranties vragen voor een juiste wijze van herstel in de toekomst en kunt u de ontstane schade aan het wegdek nog verhalen op de opdrachtgevers?”