Categorieën

Service

Waterweg Werkt: ontdekkingstocht voor jong en oud

Waterweg Werkt: ontdekkingstocht voor jong en oud
Bedrijven nieuws

Waterweg Werkt: ontdekkingstocht voor jong en oud

  • Redactie
  • 16-05-2016
  • Bedrijven nieuws
Waterweg Werkt: ontdekkingstocht voor jong en oud

De jeugd heeft de toekomst bij machinefabriek Kreber.

MAASSLUIS - Op zaterdag 28 mei 2016 kunnen bezoekers in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een kijkje nemen achter de bedrijfspoorten van grote en kleine bedrijven. Circa 45 bedrijven geven rondleidingen en organiseren leuke activiteiten, workshops en proeverijen voor jong en oud. Of je nu gewoon nieuwsgierig bent, een leuk uitje zoekt voor het hele gezin of op zoek bent naar een stageplaats: iedereen is welkom.
 

Ontmoet je nieuwe werkgever!

Food, havens, techniek en fun. Tijdens Waterweg Werkt! valt er veel te kijken, proeven en te beleven. Vooral als je jong bent en je nog niet precies weet welke studierichting je straks wilt kiezen, is dit dé gelegenheid om samen met je ouders achter de bedrijfspoorten te kijken. Je kunt je licht opsteken over verschillende beroepen, maar ook kennismaken met de mensen die in de havens en techniek werken. Dit is je kans om te ontdekken waar je toekomst ligt! Verschillende deelnemers hebben banen en stageplekken beschikbaar, waarover je direct kunt praten.
 

Kom je ook?

Bij de meeste bedrijven kun je tussen 10.00 en 16.00 uur vrij binnenstappen. Het officiële startmoment is om 10.00 uur bij Hatenboer-Water in Schiedam, waarna er aansluitend een rondleiding plaatsvindt. Een aantal bedrijven hanteert vaste rondleidingtijden, waarvoor je je vooraf moet inschrijven via de website. Op www.waterwegwerkt.nl kun je de volledige activiteitenprogramma’s vinden. Vanaf vrijdag 20 mei kun je de speciale Waterweg Werkt-app downloaden, waarmee je heel eenvoudig je route kunt plannen én kunt bekijken wat je waar kunt beleven. Diezelfde informatie is overigens ook gewoon op de website te vinden.

Mooi evenement door regionale samenwerking

Het publieksevenement Waterweg Werkt! wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, de Maassluise ondernemersvereniging MOVe, IKV Ondernemend Vlaardingen, Stichting Promotie Schiedam en de TechNetkringNWN.