Categorieën

Service

Yoran Verschoor blijft ongeslagen in Miami

Yoran Verschoor blijft ongeslagen in Miami
Sport

Yoran Verschoor blijft ongeslagen in Miami

  • Redactie
  • 05-11-2019
  • Sport
Yoran Verschoor blijft ongeslagen in Miami

Yoran Verschoor debuteerde op WK Young Seniors in Miami.

MAASSLUIS/MIAMI - Op het wereldkampioenschap tennis voor “jonge senioren” bestaat de landenwedstrijd uit twee singles en een dubbel. Nederland boekt de laatste jaren goede resultaten op dit evenement, dat dit jaar in Miami plaatsvond. Bij de mannen 35+ ontbrak ditmaal Jasper Smit in het Nederlands team, maar met kopman Romano Frantzen (nummer 1 van de wereld 35+), Bart de Gier en debutant Yoran Verschoor in de gelederen moest het team in staat worden geacht ver te komen.

De poulewedstrijd tegen Ierland was een opwarmertje, voor zover dat nodig was in het snikhete Florida. Verschoor kwam tegen de Ieren twee keer in actie: in het enkelspel tegen Mark Smyth (6-0, 6-2) en in het dubbelspel naast Frantzen (6-0, 6-1). Bart de Gier bracht het derde punt binnen. Ook de tweede poulewedstrijd tegen Japan werd met 3-0 gewonnen. De bijdrage van Verschoor – selectietrainer van de Maassluise tennisclub Bequick – bleef beperkt tot een dubbel. In de kwartfinale tegen de Verenigde Staten hoefde Verschoor niet in actie te komen. Frantzen en De Gier wonnen beide hun enkelspel en daarmee was het pleit beslecht.

Een dag later kwam aan het Nederlandse succes een einde in de halve eindstrijd tegen Spanje. Frantzen verloor met 4-6, 6-2, 6-2 van Jose-Antonio Sanchez-De La Luna. De Gier was niet opgewassen tegen Daniel Munoz-De La Nava: 6-2, 6-4. In de strijd om de derde plaats was Frankrijk met 2-0 te sterk. De Gier en Frantzen verloren allebei hun enkelspel, waardoor Nederland net naast het podium belandde. Verschoor kan terugkijken op een prima debuut in het nationale team. Weliswaar kwam de Rijswijker minder vaak in actie dan hij had gehoopt; de keren dat hij werd ingezet stond hij zijn mannetje en bleef uiteindelijk ongeslagen.

Nog twee kampioensteams
Naast Heren 1 (zaterdag) en Gemengd dubbel 1 (vrijdag) mogen zich nog twee Bequick-teams kampioen noemen. Het zaterdagteam Gemengd dubbel 1 bleef ongeslagen in de derde klasse. Ghislaine van Lier, Frank Koenen, Jacob van Balen, Harm Viveen en captain Margriet Koenen kunnen terugkijken op een geslaagde competitie. Ook het team Gemengd dubbel 35+ werd kampioen in de derde klasse. Cindy Rodenrijs, Caroline Kappert, Hans Kappert, (opnieuw) Harm Viveen, Jacob Anema en captain Jorien Pleijsier gaan met een uitstekend gevoel de winter in.