Brand in sportschool Fitline

18-02-2018 112 Redactie

Foto: Hester Noordermeer

Update 18:00: De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het team brandonderzoek doet maandag 19 februari onderzoek naar de oorzaak.
***
Update 17:27:
De brandweer heeft het sein 'brand meester' gegeven. Het pand wordt nu geventileerd. De schade als gevolg van de brand en de bluswerkzaamheden is groot.
***
Update 17:25:
Brandweer meldt dat de brand onder controle is.
***
Update 17:09:
Fitline geeft een reactie op hun Facebookpagina: 'Beste sporters van Fitline, Triestig nieuws! Healthclub Fitline Maassluis staat in brand. Het gelukkige nieuws is dat iedereen ongedeerd is! We houden jullie op de hoogte.'

***
Update 16:52:
Op last van de politie is de Koepaardbrug afgesloten waardoor er vertraging onstaat voor het vervangend busvervoer van de Hoekse Lijn. De RET adviseert rekening te houden met extra reistijd op lijn 712 en 713 in beide richtingen. 
***
Update 16:39:
Brandweer bevestigt dat er geen mensen meer in het pand van sportschool Fitline zijn. De brandweer is begonnen de brand van binnenuit te bestrijden.
***
Update 16:22:
De rook trekt richting het centrum van Maassluis. Rijnmond Veilig adviseert ramen en deuren te sluiten wanneer bewoners er last van hebben en uit de rook te blijven.
***
Update 16:08:
De brandweer heeft opnieuw opgeschaald, nu naar 'zeer grote brand'. De brandweer is in het pand met een inzet bezig. Rijnmondveilig meldt dat GRIP1 inderdaad is geactiveerd in verband met een gecoördineerd overleg. Het is nog steeds niet duidelijk of iedereen naar buiten is.
***
Update 15:58:
Brand is opgeschaald naar GRIP1. Incidenten worden opgeschaald naar GRIP1 wanneer goede afstemming tussen hulpdiensten noodzakelijk is.  Het is niet duidelijk of er nog mensen in het pand zijn. 
***

Update 15:45: Blusboot van de Rotterdamse haven, de RPA12 is ter plaatse. 
***
Update 15:34:
Brandweer schaalt op naar grote brand. De brand woedt op de bovenste verdieping en breidt uit. Onbekend of er nog mensen binnen zijn.
***
MAASSLUIS - Bij sportschool Fitline aan de Govert van Wijnkade is zondagmiddag brand uitgebroken. De brandweer is ter plaatse en heeft de brand opgeschaald naar een middelbrand.

Rijnmondveilig meldt dat uit het dak van de sportschool bruine rook komt en adviseert omstanders uit de rook te blijven en hulpdiensten de ruimte te geven. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.

Bekijk de foto'sGerelateerd