Man met babbeltruc stapte huis binnen

08-10-2018 112 Redactie

MAASSLUIS – De man die zaterdag is aangehouden omdat hij een bejaard echtpaar in Maassluis probeerde te bestelen met een babbeltruc, liep zomaar de woning van het echtpaar binnen. Het lukte de man niet om buit te maken. Omdat het echtpaar bij vertrek het kenteken van de auto van de man noteerden, kon de politie hem snel aanhouden.

Een jongeman kwam afgelopen zaterdag aan de deur van een bejaard echtpaar aan de Merellaan in Maassluis met een vaag verhaal over het willen kopen van een rollator voor zijn oma. Nadat de vrouw des huizes de deur had geopend, stapte hij uit eigen beweging het huis van de 84-jarige vrouw binnen. Hij liep door naar de keuken. De 85-jarige man kwam er bij staan en samen hield het echtpaar de man, die zij niet vertrouwden, nauwlettend in de gaten. Uiteindelijk vertrok de man weer zonder buit. Het echtpaar noteerde gelijk het kenteken en belde de politie. Die kon de auto snel traceren en aan de kant zetten. De man is aangehouden.

Laat niemand binnen wat ze ook verzinnen
Babbeltrucs komen helaas voor in allerlei vormen en soorten. Dieven doen zich soms voor als postbezorger, meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water, om even te mogen bellen of een pen en ze zijn meester in het bespelen van mensen. Daardoor overkomt het allerlei mensen, ook mensen die denken 'daar zou ik nooit intrappen.' Deze week is de Week van de Veiligheid. Bespreek het onderwerp met mensen in uw omgeving en wissel tips uit. Samen kunnen we bewustwording vergroten en de kans op babbeltrucs verkleinen. Tips zijn ook te vinden op https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.htmlGerelateerd