D66: Snel handelen voor gratis WIFI

26-10-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - D66 Maassluis heeft aan het college van b en w gevraagd hoe het zit met een subsidie aanvraag voor het aanleggen van een gratis te gebruiken draadloos internetnetwerk voor de binnenstad van Maassluis. Volgens D66 moet Maassluis er snel bij zijn omdat eind de pot van in totaal 120 miljoen euro van de Europese commissie snel verdeeld wordt.

Vorig jaar stelde D66 hier ook al vragen over, waarop b en w antwoordde uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn. Vooralsnog heeft D66 van die toezegging niets gehoord. De partij is nu dan ook stelling: "Als Maassluis dit wil, moeten we er snel bij zijn. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt." De partij heeft daarom nogmaals vragen gesteld aan het college.

Gratis wifi in de binnenstad zou een verblijf in Maassluis voor toeristen en anderen (nog) aantrekkelijk te maken. D66 ziet het dan ook graag gebeuren. De Europese commissie aangegeven dat eind 2017/begin 2018 het subsidie verzoek kan worden ingediend en er is totaal 120 miljoen beschikbaar. De WIFI 4 E.U., regeling zoals de subsidie is genoemd, dekt onder andere de kosten van de apparatuur en de installatie. Omdat de gelden uit het fonds snel vergeven zullen worden is er volgens D66 nu actie geboden.