Basisschool Het Balkon trapt de 'Schoonaanhanger' af

16-05-2018 Onderwijs Redactie

MAASSLUIS - 30 leerlingen van basisschool Het Balkon hebben op maandag 14 mei de aftrap gegeven voor de Schoonaanhanger van de gemeente Maassluis. De Schoonaanhanger is nu te leen voor iedereen die in Maassluis werkt aan een schonere buurt en schoonmaakacties opzet of gaat opzetten. Gemeente Maassluis wil op die manier dergelijke projecten en initiatieven ondersteunen.

Aanhanger vol schoonmaakspullen
Bewoners, verenigingen en scholen kunnen deze aanhanger vol schoonmaakspullen (van bezem tot afvalcontainer) gratis lenen. De Schoonaanhanger wordt voor de deur gebracht en opgehaald. Zo houden we samen Maassluis schoon. Meer informatie en reserveren via: www.maassluis.nl/schoonaanhanger.

Operation Trash Virtual Exchange
Groep 6/7 van Het Balkon maakte de buurt schoon in het kader van een nieuw internationaal afvalproject: Operation Trask Virtual Exchange. De scholieren van Het Balkon gaan tijdens het project virtueel kennismaken met Amerikaanse jongeren uit de stad Baltimore, onder begeleiding van Stichting Lawine.

Culturele uitwisseling
Het wordt een culturele uitwisseling waar de thema’s afval, recycling en onze huidige consumptiemaatschappij centraal staan. Operation Trash Virtual Exchange wil de kinderen meer bewust maken van de problematiek van ons huidige afvalgedrag. Het project wordt gesteund door de gemeente Maassluis en het Baltimore Office of Sustainability.

Gerelateerd