Geen vmbo meer in Maassluis

26-03-2018 Onderwijs Redactie

Google Maps

MAASSLUIS - In het nieuwe schooljaar zal er geen vmbo meer zijn in Maassluis zijn. Vmbo Maassluis, onderdeel van de Lentiz Onderwijsgroep, gaat per 1 augustus dicht. Een noodgedwongen maatregel, want de middelbare school heeft niet genoeg leerlingen. Er komen te weinig nieuwe aanmeldingen binnen om een divers leeraanbod aan te kunnen bieden. De ouders van leerlingen zijn met een brief door Lentiz op de hoogte gebracht van de sluiting.

In die brief aan de ouders en verzorgers schrijft directeur Adri Reijm dat 'helaas het aantal leerlingen op de school op dit moment te laag is geworden om de scholieren nog voldoende keuzes te kunnen aanbieden'. Alleen de leerlingen die theoretische leerweg volgen, gaan in het volgend schooljaar door in het gebouw aan het Kastanjedal.

Het gaat nu dan ook in totaal om een kleine honderd leerlingen die een andere school zullen moeten zoeken. Lentiz garandeert te allen tijde een plaats op een van de vergelijkbare Lentiz-scholen in Maasland of Vlaardingen. Ouders en verzorgers worden vanmiddag en morgenmiddag verder ingelicht.