Raad Maassluis wil jeugdhulp met Waterweggemeenten organiseren

28-10-2020 Politiek Redactie

MAASSLUIS – De gemeenteraad van Maassluis is dinsdagavond akkoord gegaan met het voorstel om uit de gemeenschappelijke regeling jeugdhulp Rijnmond (GRJR) te stappen. De gemeente wil de jeugdhulp samen met Vlaardingen en Schiedam gaan regelen.

De drie gemeenten willen de hulp en ondersteuning aan jeugd en hun gezinnen beter gaan organiseren. De drie colleges kiezen voor intensieve samenwerking met lokale partners die te maken hebben met het kind en het gezin, huisartsen, scholen en instellingen, om zo de jeugdhulp dichter bij het kind te kunnen organiseren en zo de zorg te verbeteren. Verder verwachten zij dat deze aanpak leidt tot beter beheersbare kosten.

De afgelopen maanden is gewerkt aan het ‘MVS jeugdmodel’. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat ook de specialistische jeugdhulp anders wordt ingekocht.

De gemeenteraden van Vlaardingen en Schiedam moeten nog een beslissing nemen over het voorstel. Als zij ook akkoord gaan, maken de drie gemeenten voor 1 januari 2021 aan het GRJR kenbaar per 1 janurai 2022 uit te treden.Gerelateerd