Van den Hoek alleen verder na breuk met Maassluis Belang

13-12-2017 Politiek Redactie

MAASSLUIS - Raadslid Jan van den Hoek breekt definitief met Maassluis Belang en wil vanaf volgende week verder als eenmansfractie. Volgend jaar wil hij met een eigen partij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Van den Hoek splitst zich af omdat Maassluis Belang volgens hem een familiepartij is geworden. Naast Van den Hoek wil ook raadslid Loek Molmans bij de volgende verkiezingen niet langer op de lijst van de partij. "We wensen niet onder een familie te werken, dat is onwerkbaar," zo laat Van den Hoek weten aan de WOS. Volgens het raadslid is de partij te links geworden en wordt er te weinig naar de burgers geluisterd. Molmans denkt er over na om weg te gaan bij Maassluis Belang. Denise Mulder-Solleveld, lijsttrekker voor de aankomende verkiezingen, laat aan de WOS weten zich niet te herkennen in het beeld dat Van de Hoek schetst. "We hebben linkse, maar ook rechtse mensen in onze partij, voor zover je nog van links en rechts kunt spreken."

Van den Hoek heeft al nagedacht over een partijnaam en heeft een 23-jarige vrouw bereid gevonden die zijn lijst wil aanvoeren, meldt de WOS. Wat de naam wordt en met wie hij gaat samenwerken, wil hij nog niet kwijt.

Gerelateerd