Handbalvereniging Unitas '63 verhuist naar MSV'71

23-06-2019 Sport Redactie

Foto: Unitas '63

MAASSLUIS - Handbalvereniging Unitas '63 verhuist naar het terrein van voetbalvereniging MSV'71 aan de Dr. Albert Schweitzerdreef. De huidige accommodatie aan het Wipperspark is verouderd en het speelveld van asfalt is toe aan vervanging. De vereniging wil graag een nieuwe koers inslaan en heeft een intentieovereenkomst getekend met MSV’71.

Het handbalveld aan het Wipperspark is niet meer wedstrijdwaardig en aan vervanging toe. Het opnieuw aanbrengen van een toplaag is niet langer mogelijk waardoor het aanleggen van een nieuw speelveld bij MSV’71 niet duurder is dan een nieuw veld op het bestaande complex.

Verhuizing

Het plan is dat Unitas ’63 naast het kunstgrastrainingsveld bij MSV’71 een handbalveld met verlichting krijgt. Unitas zal gebruik maken van de kleedkamer- en kantinefaciliteiten van MSV’71. Met het verlaten van het sportpark wipperspark ontstaan er mogelijkheden voor de korfbalvereniging CKC Maassluis om de kleed- en kantineaccommodatie aan te passen.

Handbalvereniging Unitas ’63 kampt al enige jaren met een teruglopend ledenaantal, een vermindering van vrijwilligers en bestuurlijk kader. De verhuizing zou de vereniging een nieuwe impuls geven.

Kosten

De gemeente Maassluis stelt €130.000 beschikbaar voor de aanleg van het asfalt handbalveld met verlichting op het sportcomplex van MSV’71. Daarnaast wordt een subsidie verleend van €21.365 voor het realiseren van een opslagruimte voor Unitas ’63. Bovendien staat de gemeente tot een maximum van €10.000 garant voor de eventuele consequenties van asbest in de huidige opslagruimte van Unitas ’63 aan het Wipperspark.  Gerelateerd