Maassluizer in selectie WK Walking Football

03-05-2018 Sport Redactie

Foto: ©Nationaal Ouderenfonds

MAASSLUIS - Nederland doet tóch mee aan het WK voetbal! Ex-Internationals én 5 OldStars spelers van het Nationaal Ouderenfonds Nederland gaan naar het WK walking football in het Engelse Bristol op 12 mei. Egbert van de Worp (67) uit Maassluis zit bij de selectie en gaat de Nederlandse eer verdedigen samen met onder meer de ex-internationals Sjaak Swart, Dick Schoenaker, Wim Rijsbergen en Kees Kist.

Een droom die uitkomt voor de 67-jarige Van de Worp. Liefst 200 mannen hadden zich opgegeven voor de selectiedag van het WK OldStars in het Olympisch stadion in Amsterdam. Er was slecht plek voor vijf man in de selectie met de oud-internationals. De jury lette niet alleen op fitheid en bal skills. De voetballers werden ook getest op humoristische en sociale kwaliteiten en teamspirit.

Van de Worp is oud-politieman en werkt als sportmasseur. Hij is een goede bekende bij voetbalclub MVV'27, hij was daar jarenlang de verzorger van het eerste elftal. De club zal dan ook enorm trots zijn op de WK deelname van Van de Worp!Gerelateerd