Van Mazijk en de Voogd sporters van het jaar

27-02-2018 Sport Redactie

Foto: Ervaar Maassluis

MAASSLUIS - Op het jaarlijkse sportgala zijn bowler Xander van Mazijk en judoka Margit de Voogd benoemd tot sportman en sportvrouw van het jaar.

Xander van Mazijk werd vorig jaar als eerste Nederlander ooit wereldkampioen bowlen. Judoka Margit de Voogd werd tweede van Nederland en derde in de European Cup in Portugal en Duitsland.

De softballers van HSV Gophers werden benoemd tot Sportploeg van het jaar. Het team 'meisjes onder 20 jaar' hebben een succesvol jaar achter de rug, het team met zestien leden werd Nederlands kampioen in de landelijke U20-klasse.

Sanne Keijzer is het sporttalent van het jaar. De waterpoloster is keepster in haar team en werd uitgeroepen tot beste keeper van het NK. Zij speelde met Dames 1 in de Eredivisie en mocht in juli 2017 een trainingsstage volgens met Jong Oranje in Hongarije en december in Spanje.

Ook werd de Jeugdsportploeg van het jaar gekozen. Die prijs ging naar Excelsior Maassluis, jongens onder 17 jaar. Zij werden onder andere kampioen in de regionale Derde Divisie KNVB. Rob Henneveld van Mahorokan mocht de MSR Award in ontvangst nemen voor zijn inzet en verdiensten in binnen- en buitenland voor Judo.Gerelateerd