Eerste paal De nieuwe Vliet en Sluis14 geslagen

13-12-2019 Wonen Redactie

MAASSLUIS – Wethouder Sjoerd Kuiper heeft donderdag 12 december de eerste paal van ‘De nieuwe Vliet’ aan de P.C. Hooftlaan en het naastgelegen ‘Sluis14’ aan de Rhijnvis Feithstraat geslagen. In De nieuwe Vliet komen 64 huurappartementen voor senioren en een ontmoetingsruimte. Sluis14 komt te bestaan uit 14 koopwoningen voor gezinnen.

Met een druk op de knop schoten wethouders Sjoerd Kuiper, huurder Roos van Dijk, koper Lonneke Kleijwegt, bestuurder René de Groot van Maasdelta en directeur Corné Bok van Waal confetti de lucht in. Vervolgens nam de wethouder plaats in de heistelling om de officiële eerste paal te slaan.

,,We zijn trots op de bouw van De nieuwe Vliet, die precies past bij onze ambitie om meer betaalbare en duurzame woningen te bouwen in Maassluis,” sprak wethouder Kuiper. ,,Deze seniorenwoningen, in het centrum van de stad, zijn extra belangrijk omdat ouderen steeds langer zelfstandig wonen. De toevoeging van een recreatiezaal aan het complex bevordert de sociale cohesie in Maassluis.” De nieuwe Vliet bestaat uit 64 huurappartementen, geschikt voor bewoners van het huidige seniorencomplex De Vliet, dat op termijn gesloopt wordt.

Planning bouw

De heiwerkzaamheden duren ongeveer vier weken. Na het heien, start Waal met het plaatsen van de fundering en de verdere opbouw. De nieuwe woningen worden naar verwachting eind 2020/begin 2021 aan de bewoners opgeleverd. De werkzaamheden worden afgesloten met de aanleg van een parkeerterrein, tussen de twee bouwblokken in. Dit parkeerterrein is te bereiken via de Rhijnvis Feithstraat.Gerelateerd