Categorieën

Service

Aantal Coronabesmettingen loopt fors terug

Aantal Coronabesmettingen loopt fors terug
Gezond

Aantal Coronabesmettingen loopt fors terug

  • Redactie
  • 11-05-2021
  • Gezond
Aantal Coronabesmettingen loopt fors terug

MAASSLUIS – Het RIVM meldt zes nieuwe besmettingen met Corona in Maassluis. Dat zijn er net als gisteren relatief weinig, nadat tot afgelopen weekend tien of meer nieuwe patiënten per dag de norm was.

Er werden volgens de gegevens geen Maassluizers opgenomen in het ziekenhuis en evenmin overleden er mensen als gevolg van hun Coronaklachten.

In heel Nederland lijkt sprake van een echte terugloop van het aantal nieuwe Corona-infecties. Na de 7521 van zaterdag werden er zondag 6704 nieuwe positieve tests gemeld, gisteren 5910 en vandaag 5586.

Het aantal ziekenhuisopnames loopt uiteraard achter op de ontwikkeling van het aantal besmettingen. Na de 183 opnames die gisteren werden gemeld, zijn dat er vandaag 255. Mogelijk speelt hier een mindere registratie in het weekend een rol.


Naar de Intensive Care gingen 29 mensen (gisteren 38). Er zouden nu 2480 mensen in het ziekenhuis liggen vanwege Corona, zeven minder dan gisteren gemeld.

Het aantal mensen met Corona dat overleed en vandaag wordt gemeld is flink hoger dan afgelopen dagen: 44 (tegen zeventien gisteren en vier eergisteren). In het land zijn nu in ieder geval 17.383 mensen met – bewezen – Corona overleden.