Categorieën

Service

Basisteam politie Waterweg niet op volle sterkte

Basisteam politie Waterweg niet op volle sterkte
Politiek

Basisteam politie Waterweg niet op volle sterkte

  • Redactie
  • 19-05-2021
  • Politiek
Basisteam politie Waterweg niet op volle sterkte
MAASSLUIS – Het basisteam politie Waterweg is niet op volle sterkte. Dat bleek tijdens de gemeenteraadsvergadering dinsdagavond na vragen van Forum van Maassluis over dit onderwerp.

Jan van den Hoek stelde namens Forum van Maassluis het onderwerp aan de orde. De politie zou niet voldoende beschikbaar zijn voor meldingen in Maassluis. Burgemeester Edo Haan benadrukt allereerst dat de politie bij 82% van de prio1-meldingen in 20 van de 28 maanden binnen 15 minuten aanwezig was. ,,Bij iedere melding waarin het niet wordt gehaald wordt achteraf bekeken waaraan dat ligt. De komende maanden moet blijken of de dip incidenteel van aard is of structureel. De politie streeft er naar altijd de basis politiezorg te kunnen bieden.”

Bezetting

De burgemeester verklaart dat het basisteam politie Waterweg niet op volledige sterkte is. ,,Het basisteam Waterweg heeft te kampen met een bezettingstekort van 15,75 fte. Logischerwijs werkt het tekort door in de operationele bezetting. Indien de bezetting tekort dreigt te schieten, worden politiemedewerkers van Schiedam of Midden-Delfland in ons gebied ingezet. We zijn wel op volle sterkte met de wijkagenten.”

Volgens de burgemeester is de uitstroom bij de politie, via bijvoorbeeld pensionering, groter dan de instroom. ,,Ik hoop wel dat dit over 2/3 jaar is opgelost. De pensionering wordt minder en de instroom zal door een aantal maatregelen omhoog gaan.”