Categorieën

Service

Bewoners fleuren de buurt op

Bewoners fleuren de buurt op
Nieuws

Bewoners fleuren de buurt op

  • Redactie
  • 10-05-2023
  • Nieuws
Bewoners fleuren de buurt op
MAASSLUIS - Het was een drukte van belang afgelopen zaterdag aan de Johan Evertsenlaan. Er werd gesjouwd met zakken potgrond, er waren plantentrays vol vrolijke zomerbloeiers en een kruiwagen reed af en aan met bakken die gereed waren. En dit alles onder het genot van een kopje koffie en een fijn ochtendzonnetje.

Deze ochtend werd de buurt namelijk opgefleurd met zomerbloeiers. Dankzij een financiële bijdrage van Gemeente Maassluis via ‘Verbeter je buurt’ zijn de lantaarnpalen aan de Johan Evertsenlaan in 2022 voorzien van bloembakken. Dit jaar is er opnieuw een budget beschikbaar gesteld om de bakken te beplanten. Aan de buurtbewoners zelf de klus de bakken te beplanten. ,,Bloemen en planten dragen bij aan het geluksgevoel en daarnaast staat het ook nog eens heel gezellig! Zo maken we de buurt met elkaar een beetje mooier én draagt dit initiatief ook bij aan de biodiversiteit in de wijk", aldus één van de initiatiefnemers. De Johan Evertsenlaan is niet de enige straat in de Taanschuurpolder die voorzien is van bloembakken, samen met de Taanstraat, Zuiddijk en een deel van de Fenacoliuslaan vormt dit een fleurig ‘bloemenlint’ in Maassluis.

Vergroening Fenacoliuspark
Dankzij een burgerinitiatief is er vanuit Fonds Schiedam Vlaardingen een subsidie toegekend ter vergroening van het Fenacoliuspark. Na de renovatie was er de wens vanuit de wijk de biodiversiteit van het park te verhogen, met deze subsidie is er budget voor het aanplanten van vogel-, vlinder- en bijenvriendelijke beplanting. Ook zullen er o.a. egelhuisjes worden geplaatst. Afgelopen zaterdag zijn er 2 appelboompjes geplant, de verdere aanplant zal door buurtgenoten worden uitgevoerd en zal medio 2023 plaats vinden.