Categorieën

Service

Bouw Blankenburgtunnel in juli van start

Bouw Blankenburgtunnel in juli van start
Nieuws

Bouw Blankenburgtunnel in juli van start

  • Redactie
  • 27-06-2019
  • Nieuws
Bouw Blankenburgtunnel in juli van start
REGIO - Afgelopen week heeft gemeente Vlaardingen de omgevingsvergunning voor de bouw van de Maasdeltatunnel (Blankenburgtunnel) verleend aan bouwconsortium BAAK, die de bouw in opdracht van Rijkswaterstaat uitvoert. De voorbereidende werkzaamheden waren in september 2018 al gestart. Nu kan dus worden begonnen met de bouw van de Maasdeltatunnel. 

BAAK bouwt in de eerste fase van de aanleg de wanden van de Maasdeltatunnel. Tussen deze wanden wordt later de tunnel uitgegraven. Als de wanden zijn geplaatst, worden er ankerpalen tussen de wanden in de grond geboord. Deze houden de vloer op zijn plek. Deze werkzaamheden in de eerste fase vinden plaats vanaf juli 2019 en lopen in 2020 door. In januari 2020 start BAAK met de bouw van de onderdoorgang onder de Maassluissedijk 

Hinder van geluid

Diverse werkzaamheden, zoals intrillen en (na)heien, zorgen voor geluid in de omgeving. Om geluid tijdens het heien te verminderen, maakt BAAK dicht bij bebouwing in Rozenburg gebruik van een mantel die om het heiblok zit. Maar helaas is geluidsoverlast niet te voorkomen. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 uur en 19.00 uur. En als het nodig is ook op zaterdag tussen 07.00 uur en 19.00 uur.