Categorieën

Service

Burenbemiddelaars gezocht

Burenbemiddelaars gezocht
Gezond

Burenbemiddelaars gezocht

  • Redactie
  • 08-06-2022
  • Gezond
Burenbemiddelaars gezocht
MAASSLUIS - In bijna 300 gemeenten in Nederland wordt burenbemiddeling aangeboden en dat geldt binnenkort ook voor Maassluis, waar momenteel een team van bemiddelaars wordt opgezet. Coördinator Tanja Storm van Minters zoekt enthousiaste vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten.

Miscommunicatie of kleine irritaties tussen buren kunnen zich opstapelen tot een groot probleem. Tot mensen elkaar niet meer kunnen luchten of zien. Dat oplossen, of beter nog voorkómen, kan met burenbemiddeling. Burenbemiddeling is onpartijdige, gratis hulp, door onafhankelijke en getrainde vrijwilligers. Zij helpen buren om hun problemen te bespreken en samen afspraken te maken. De praktijk wijst uit dat mensen er met de hulp van een burenbemiddelaar bijna altijd goed uitkomen.

Tanja Storm van Minters: ,,Voor het team Burenbemiddeling zoeken we inwoners met goede sociale en communicatieve vaardigheden, die onpartijdig en zonder oordeel kunnen luisteren. Je vindt het leuk om mensen te helpen en respecteert ieders privacy. Ook ben je leergierig en kun je goed samenwerken.” Vrijwilligerswerk als burenbemiddelaar kost drie à vier uur per maand. Nieuwe bemiddelaars krijgen een gecertificeerde training burenbemiddeling en een jaarlijkse verdiepingstraining. Een professionele coördinator begeleidt de vrijwilligers. Ook is er regelmatig teamoverleg en intervisie met collegabemiddelaars.

Ook burenbemiddelaar worden? Voor meer informatie of aanmelden: Tanja Storm, [email protected] of 010-4351022 of 06-27329421.

Minters

Burgemeester Van Lierplein 51, Vlaardingen

Meer over Minters →