Categorie├źn

Service

Burgemeester Edo Haan vertrekt naar Zwijndrecht

Burgemeester Edo Haan vertrekt naar Zwijndrecht
Nieuws

Burgemeester Edo Haan vertrekt naar Zwijndrecht

  • Redactie
  • 14-02-2023
  • Nieuws
Burgemeester Edo Haan vertrekt naar Zwijndrecht
MAASSLUIS - Burgemeester Edo Haan wordt met ingang van 8 maart 2023 waarnemend burgemeester van Zwijndrecht. Haan (66) is nu nog burgemeester in Maassluis.

Edo Haan: ,,Ik ben met veel plezier 7,5 jaar burgemeester van Maassluis geweest en ben trots op de resultaten die we behaald hebben. Maassluis is een gezonde stad die flink in de groei zit. Dat maakte het makkelijk om positief te reageren op het verzoek van de Commissaris van de Koning om waarnemer in Zwijndrecht te worden. Ik zie het als de kroon op mijn loopbaan in het openbaar bestuur.”

Op 15 april 2023 zal Haan stoppen als kroonbenoemde burgemeester in Maassluis. Dit betekent dat hij de eerste vijf weken het waarnemerschap in Zwijndrecht combineert met zijn burgemeesterschap in Maassluis. De Commissaris van de Koning gaat op korte termijn met de fractievoorzitters van Maassluis in gesprek over de ontstane situatie en de aanstelling van een waarnemend burgemeester per 15 april.

Haan heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Sinds 2015 is hij burgemeester van Maassluis. Van 2002 tot 2014 was hij wethouder en locoburgemeester in Zoetermeer. Van 1998 tot 2002 was hij raadslid in dezelfde gemeente.