Categorieën

Service

CKC Maassluis is kampioen!

CKC Maassluis is kampioen!
Sport

CKC Maassluis is kampioen!

  • Redactie
  • 04-06-2024
  • Sport
CKC Maassluis is kampioen!

Foto: Edwin Sonneveld-fotografie

MAASSLUIS - Afgelopen zaterdag heeft CKC Maassluis dankzij een overwinning op IJsselvogels in Moordrecht het kampioenschap binnengehaald. Hierdoor promoveert de ploeg van de aan het eind van het seizoen afscheid nemende coach Johan van Barenveldt weer terug naar de overgangsklasse op het veld.

Maassluis begon wat moeizaam aan de wedstrijd en IJsselvogels pakte brutaal een voorsprong van 3-1. Dit was mede te danken aan de af en toe onduidelijk leidende scheidsrechter, die in het begin van de wedstrijd een aantal doelpunten van Maassluis afkeurde. De spelers en speelsters lieten zich hierdoor gelukkig niet uit het veld slaan en via onder meer een tussensprint van 4 doelpunten op rij, werd een ruststand van 6-8 in het voordeel van Maassluis bewerkstelligd.

Na de rust kwam Maassluis goed gefocust de kleedkamer uit en dankzij goed verdedigend werk wist IJsselvogels niet veel doelpunten meer te produceren. Bij Maassluis werd goed gebruik gemaakt van het lengte overwicht bij de heren en werd uitgelopen naar 9-18, waarmee de wedstrijd wel gespeeld en de titel veiliggesteld was. Op het eind wist IJsselvogels nog wat terug te doen, waardoor de eindstand uiteindelijk op 13-19 terecht kwam en de champagne ontkurkt kon worden!

Maassluis 2 trad ook aan tegen IJsselvogels en wist dankzij een nipte overwinning van 14-15 handhaving in de reserve 1e klasse veilig te stellen. Maassluis A1 speelde in een spannende wedstrijd gelijk tegen Fortuna A2 met 17-17. Hierdoor houdt de ploeg de kansen op het kampioenschap in hun poule in eigen hand en is in ieder geval handhaving in de overgangsklasse afgedwongen.

Programma 8 juni

11:10 KVS A1 - Maassluis A1
14:30 Maassluis 2 - ONDO 2
16:00 Maassluis - DVS’69