CKC Maassluis sluit zaalcompetitie winnend af

• 19-03-2024

MAASSLUIS - Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van CKC Maassluis alweer de laatste wedstrijd in de zaalcompetitie tegen Ondo. Niet tegen onze streekgenoot, maar tegen de gelijknamige vereniging uit Middelburg. Het was misschien wel de beste wedstrijd van Maassluis dit seizoen en met een ruime 32-24 overwinning werd een keurige derde plaats in de poule veilig gesteld.

Vanaf de eerste minuut vlogen de doelpunten de toeschouwers om de oren. Eerst nog gelijk opgaand, maar waar de doelpuntenproductie van Ondo halverwege de eerste helft stokte, bleef Maassluis vrolijk door scoren. In de rust stond het al 18-9 en konden diverse kampioenen (E3, A1, A2, B1 en 4) gehuldigd worden. In de tweede helft werd geen gas terug genomen. Leuk was bovendien dat over alle schijven gescoord werd. Zo’n tien minuten voor tijd kregen de vaste reserves ook nog speeltijd. Mila Booster maakte met haar eerste actie een mooie doorloopbal en even later herhaalde Puck van Buren dit kunstje. Kort daarna werd de wedstrijd afgefloten bij een 32-24 eindstand.

Maassluis 2 kon het tegen IJsselvogels uit Moordrecht niet bolwerken en verloor met 10-14. Maassluis A1 won ook haar laatste wedstrijd tegen KOAG A1 met 21-14 en Maassluis A2 sleepte het kampioenschap binnen met een enorme 31-4 overwinning.

Over 3 weken staan de eerste veldwedstrijden op het programma. Maassluis 1 en2 komen dan uit in de (reserve) eerste klasse en Maassluis A1 mag het in de overgangsklasse gaan proberen.