Sport

• Redactie
  • 08-04-2024
  • Sport

MAASSLUIS - Nadat de zaalcompetitie was afgelopen hebben de korfballers van CKC Maassluis een aantal weken de tijd gehad om weer aan het veld te wennen. Na een aantal oefenwedstrijden vond afgelopen zaterdag de start van de veldcompetitie plaats. CKC Maassluis begon met een thuiswedstrijd tegen IJsselvogels uit Moordrecht.

IJsselvogels wist de score te openen en dat bleek achteraf het enige moment geweest te zijn dat de bezoekers op voorsprong hebben gestaan. CKC kwam langszij en wist gestaag een voorsprong op te bouwen naar 8-4 en 10-6. IJsselvogels was van plan om zich niet zomaar over te geven en wist het gaatje weer te verkleinen naar 10-9. Deze marge bleef gehandhaafd tot aan de rust die met een stand van 14-13 werd bereikt.

In de tweede helft bleef IJsselvogels nog een tijdje aanhaken tot 16-15, maar daarna zette CKC een tussensprint in en liep uit naar 20-15. Via een tussenstand van 22-16 werd uiteindelijk de eindstand op 25-19 bepaald en hiermee heeft CKC Maassluis een goede wedstrijd weten te bekronen met behoorlijk wat doelpunten.

Maassluis 2 speelde tegen IJsselvogels 2 en ook zij wisten de punten in Maassluis te houden door IJsselvogels 2 met een nederlaag van 17-12 naar huis te sturen.