Categorieën

Service

College: ‘Foutparkeerders deelscooters worden aangesproken’

College: ‘Foutparkeerders deelscooters worden aangesproken’
Politiek

College: ‘Foutparkeerders deelscooters worden aangesproken’

  • Redactie
  • 18-09-2020
  • Politiek
College: ‘Foutparkeerders deelscooters worden aangesproken’
MAASSLUIS – Personen die de deelscooters van Go Sharing verkeerd parkeren, zullen hierop worden aangesproken. Dat meldt het Maassluise college van burgemeester en wethouders na schriftelijke vragen van de fractie van CDA Maassluis.

Het CDA Maassluis stelde eerder schriftelijke vragen aan het Maassluise college over de deelscooters van Go Sharing. Willekeurig geparkeerde scooters zouden wandelaars, en voornamelijk kinderwagens en rolstoelen, belemmeren. Het college geeft aan dat er in Maassluis al voor is gekozen om de servicegebieden van de deelscooters in te perken. ,,Go Sharing wijst het liefst gehele wijken aan. In overleg met Go Sharing hebben wij ervoor gezorgd dat het maar op een beperkt aantal plakken mogelijk is om de scooter achter te laten.”

Stations

Bij de metrostations in Maassluis zijn ondertussen vaste plekke aangewezen voor het parkeren van de scooters. ,,Deze worden herkenbaar door belijning en bebording,” aldus het college. ,,In de overige straten worden geen vaste plekken aangewezen. De scooters van Go Sharing moeten voldoen aan dezelfde regels zoals die gelden voor elke andere scooter.”

Waarschuwing

Het college meldt verder dat gebruikers van de scooters een waarschuwing krijgen als deze fout geparkeerd staat. ,,De eerste fase van deze pilot is er een gewenningsfase. Voor de toekomstige gevallen zullen foutparkeerders aangesproken worden door Go Sharing. Mocht dit niet helpen wordt er handhavend opgetreden.”

Klachten

Het CDA wilde ook weten waar inwoners van Maassluis terecht kunnen met klachten. ,,Bewoners kunnen met hun klachten terecht bij Go Sharing,” verheldert het college. ,,De klachten worden daar geregistreerd.” Volgens het college zijn de scooters populair in Maassluis. ,,Bij te weinig belangstelling ligt het besluit om wel of niet door te gaan met het plaatsen van scooters bij Go Sharing. Op dit moment blijkt dat de scooters veelvuldig gebruikt worden.”

Pilot

,,We zijn blijvend in gesprek met Go Sharing om o.a. het servicegebied en de klachtenafhandeling te verbeteren. Na een jaar (of eerder als dat nodig is bij overlast) zal het college beslissen of Go Sharing door mag gaan of niet.”