Categorieën

Service

Dagelijks 16.000 flesjes handalcohol van de lopende band

Dagelijks 16.000 flesjes handalcohol van de lopende band
Nieuws

Dagelijks 16.000 flesjes handalcohol van de lopende band

  • Redactie
  • 09-04-2020
  • Nieuws
MAASSLUIS/VLAARDINGEN – Vanuit de zorg is door het coronavirus een grote vraag naar desinfecterende handalcohol ontstaan. Daarbij werd ook aangeklopt bij het bedrijf Blendfill uit Maassluis en Vlaardingen. Blendfill springt in en produceert 16.000 flesjes per dag. 

,,Wij hebben veel werk op dit moment,” begint Mark Delmee, commercieel directeur bij V-com Chemicals, partner van Blendfill.  Blendfill mixt, blend en verpakt, onder andere in opdracht van V-Com Chemicals, reinigingsmiddelen bestemd voor onder meer de industriële reiniging, truck & tank cleaning, metaal oppervlaktebehandeling en mobiliteitsmiddelen. Daarnaast zorgt het bedrijf ook voor specifieke producten voor bijvoorbeeld de lak- en verfindustrie.

Vraag

,,Handalcohol is iets wat tussendoor kwam. Vanuit zorginstellingen maar ook schoonmaakbedrijven en de industrie, kregen wij de vraag of wij handalcohol kunnen leveren. Het is niet onze corebusiness. Maar, met het oog op het grote tekort, zijn we de handalcohol gaan ontwikkelen. Het zijn qua grondstoffen geen ingewikkelde componenten. De grondstofstroom moet wel blijven doorgaan, gezien de enorme vraag uit de markt en het beperkte aanbod is dat een uitdaging. Het is mooi om te zien dat dit tot nu toe lukt. Ik ben dan ook super trots op onze collega’s die alles in het werk stellen om het voor elkaar te krijgen. Dat valt niet mee en vraagt veel van de mensen.” Momenteel zijn in de fabriek in Vlaardingen twee ploegen dagelijks in touw om aan de vraag te voldoen. ,,We beginnen om half 8 ’s morgens en om 1 uur ’s nachts gaat het licht uit. Ondertussen blijft de productie van andere artikelen gewoon doorgaan in de fabriek in Maassluis.”

Maakindustrie

Het produceren en leveren van handalcohol krijgt nu de prioriteit bij Blendfill. ,,De vraag van zorginstellingen zoals het Erasmus MC gaan daarbij voor dat van de tussenhandel,” legt Delmee uit. ,,Wij hopen ons steentje bij te dragen aan het maatschappelijke doel en nemen daar onze verantwoordelijkheid. Het laat ook zien hoe belangrijk de maakindustrie is. We zien door de jaren heen dat de maakindustrie in Nederland minder gestimuleerd wordt omdat producten goedkoper uit het buitenland gehaald kunnen worden. Als dan zoiets gebeurd als het coronavirus, dan zie je dus waar we tegenaan lopen. Dus ik wil graag zeggen: lang leve de eigen maakindustrie!”

Productie

,,We gaan volop door met het produceren van handalcohol. De vraag is er en zal voorlopig blijven,” voorziet Delmee. ,,We gaan ons verder inzetten om een goede productlijn van diverse ‘TENDO’S producten’ te maken. Handalcohol kan namelijk in verschillende vormen worden gegoten. Zo willen we een productlijn toevoegen in ons programma met bijvoorbeeld  handzeep en  alcoholspray.”

Neem via bovenstaand filmpje een kijkje op de fabrieksvloer bij Blendfill. Meer zien? Bekijk dan onderstaand fotoalbum.