Categorieën

Service

Daling aantal besmette Maassluizers in teststraten zet door

Daling aantal besmette Maassluizers in teststraten zet door
Gezond

Daling aantal besmette Maassluizers in teststraten zet door

  • Redactie
  • 27-05-2021
  • Gezond
Daling aantal besmette Maassluizers in teststraten zet door

Foto: Paul Meuldijk

MAASSLUIS - Het aantal Maassluizers dat positief komt uit een van de teststraten van de GGD zet zijn daling voort. Afgelopen week kregen 84 stadgenoten er te horen dat ze besmet waren met Corona; dat waren er vijf minder dan de week ervoor. 

In de weken daarvoor werd bij respectievelijk 99 en 109 mensen het virus aangetroffen. De top in het aantal infecties voor wat betreft Maassluis lag dit kalenderjaar op 117. 

De daling heeft ook te maken met het feit dat minder mensen zich laten testen, bij de mobiele post bij het oude politiebureau in Maassluis, of in de Fokkerstraat in Schiedam. Dat waren er afgelopen week 487, de week ervoor 493 en de weken daarvoor 586 en 585. 

Uiteraard heeft minder tests te maken met minder mensen met klachten, en valt die teruggang dus op te vatten als iets gunstigs. Feit is ook wel dat de afgelopen weken relatief veel mensen die zich in de teststraten lieten testen, geïnfecteerd bleken. Afgelopen week kwam 17,2 procent van de Maassluizers die zich lieten testen als positief uit de bus, vorige week was dat met 18,1 procent nog iets meer. In maart en april, toen veel meer mensen zich lieten testen - tot meer dan 900 Maassluizers per week - lag het aandeel positieve tests meestal onder of net boven de tien procent.  

In het hele bedieningsgebied van de GGD Rotterdam-Rijnmond, van Goeree-Overflakkee tot Krimpen aan den IJssel, was afgelopen week gemiddeld zestien procent van de mensen die zich lieten testen besmet. Dit percentage neemt sinds begin maart week op week toe.