Categorieën

Service

De Voedselbank krijgt Chapeau 2022

De Voedselbank krijgt Chapeau 2022
Nieuws

De Voedselbank krijgt Chapeau 2022

  • Redactie
  • 18-12-2021
  • Nieuws
De Voedselbank krijgt Chapeau 2022

Medewerkers van de Voedselbank werden verrast door burgemeester Haan. Zij kregen de persoonlijke waarderingsprijs De Chapeau 2022. Joke Cats nam de onderscheiding in ontvangst. (Fotografie: Roel Dijkstra)

MAASSLUIS - De Chapeau 2022 gaat naar de Voedselbank Maassluis. Elk jaar reikt burgemeester Edo Haan deze persoonlijke waarderingsprijs uit aan een persoon, bedrijf of instelling die zich in zijn ogen op een bijzondere wijze voor de stad heeft ingezet. Normaal gebeurt dat tijdens de nieuwjaarsreceptie, maar die gaat nu helaas niet door.

Volgens de burgemeester verdient de Voedselbank de onderscheiding omdat ‘al die vrijwilligers fantastisch werk verrichten’. ,,De Voedselbank laat zien waar Maassluis zo goed in is: oog hebben voor elkaar en er zijn voor mensen die een zetje in de rug nodig hebben. Precies dat is wat de Voedselbank doet", zei de burgemeester zaterdag bij de uitreiking van het beeldje dat bij de onderscheiding hoort.

De burgemeester benadrukte dat de Voedselbank een belangrijke rol speelt in Maassluis. ,,Vooral in deze moeilijke coronatijd hebben veel mensen het zwaar. Juist dan is het fantastisch dat een grote groep vrijwilligers klaar staat voor die mensen die wel wat extra steun kunnen gebruiken.’’ Hij wees daarbij ook op het belangrijke sociale aspect van de Voedselbank. ,,Natuurlijk gaat het om voedsel en kleding, maar het sociale aspect, even aandacht voor elkaar, is ook van groot belang.’’

Joke Cats, de drijvende kracht achter de Voedselbank, kreeg zaterdag in bijzijn van vrijwilligers het beeldje dat bij de Chapeau hoort.