Categorie├źn

Service

Disco voor 55+ bewoners Beethovenflat

Disco voor 55+ bewoners Beethovenflat
Uit

Disco voor 55+ bewoners Beethovenflat

  • Redactie
  • 20-08-2022
  • Uit
Disco voor 55+ bewoners Beethovenflat

Frans van der Drift tijdens de Disco

MAASSLUIS – Voor de bewoners van de eerste flat aan de Van Beethovenlaan, grenzend aan de Haydnlaan, heeft de bewonerscommissie afgelopen vrijdag een disco georganiseerd.

Twee jaar geleden werd ook al een disco georganiseerd voor de 55plussers. Discjockey Frans van der Drift werd dit keer opnieuw aangezocht om een uurtje nostalgische muziek te verzorgen. Hij was ook afgelopen vrijdag vol enthousiasme aan het werk op het grasveld voor de Van Beethovenlaan. Gedurende de covid-periode moesten de bewoners van de flat destijds afstand houden en toehoren vanaf hun balkons. Een persoonlijke beleving met buren was toen vanwege het besmettingsrisico niet mogelijk. Nu gelukkig wel, maar luisteren vanaf de balkons kon nog steeds.

Niettemin had de bewonerscommissie een behoorlijk aantal stoelen op het gras gezet om de diehards de gelegenheid te bieden de muziek van dichtbij te beleven. Daar was veel belangstelling voor. De discjockey stond in een partytent die voorkwam dat de draaitafel en de versterker het zouden kunnen laten afweten wegens vochtproblemen. Twee kleine buitjes gooiden gelukkig geen roet in het eten.

De bewoners waanden zich voor even weer in hun jonge jaren. Rock ’n rollen kan vanwege de stramme ledematen niet lang worden volgehouden, maar de muziek slaat nog steeds aan en menig voetje ging toch van de vloer. Het is goed te weten dat de naaste buren in grove trekken dezelfde muziek weten te waarderen. Dat verhoogt de samenhang in de flat en de muziek maakt het makkelijker elkaar eens aan te spreken over tijden van weleer. Het evenement, gefinancierd door sponsors waaronder een bijdrage van de gemeente, was opnieuw een grandioos succes. Na afloop waren er enthousiaste bedankjes en het geheel blijkt zeker voor herhaling vatbaar. Zorgen werden voor even naar de achtergrond gedrongen. Dankzij het gekozen tijdstip, net voor het avondeten, kon iedereen op tijd aan de maaltijd. De bewonerscommissie gaat een herhaling voorbereiden.