Categorieën

Service

Drie nieuwe watertappunten in Maassluis

Drie nieuwe watertappunten in Maassluis
Nieuws

Drie nieuwe watertappunten in Maassluis

  • Redactie
  • 31-03-2021
  • Nieuws
Drie nieuwe watertappunten in Maassluis

Het watertappunt op de Markt in Maassluis

MAASSLUIS – Maassluis krijgt er drie nieuwe watertappunten bij, dat meldt het Maassluise college in een informatiebrief aan de gemeenteraad. De watertappunten komen bij de atletiekbaan aan de Dr. Albert Schweitzerdreef, metrostation Maassluis West en de Willem Marislaan.  

Het college heeft naar aanleiding van een motie uitgezocht waar de watertappunten moeten komen. Er staat al een watertappunt op de Markt in Maassluis. Meer watertappunten op openbare plekken in de stad zou bijdragen aan een gezonde leefstijl en het gebruik van hervulbare flessen stimuleren.

Locaties

Voor negen locaties is een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Het is bijvoorbeeld alleen mogelijk een watertappunt te plaatsen op plekken waar al een waterleiding aanwezig is. Het college heeft besloten op drie van die locaties een watertappunt te plaatsen, namelijk de atletiekbaan aan de Dr. Albert Schweitzerdreef, metrostation Maassluis West en de Willem Marislaan. Voor die locaties is gekozen voor een ‘zo goed mogelijke spreiding van watertappunten en de beperkte structurele kosten’. Ook wil het college onderzoeken of het mogelijk is om bij InBlik in eigen beheer een buitenkraan te realiseren.