Categorieën

Service

Elektraweg komende week afgesloten

Elektraweg komende week afgesloten
Nieuws

Elektraweg komende week afgesloten

  • Redactie
  • 01-04-2024
  • Nieuws
Elektraweg komende week afgesloten

Afbeelding: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS - De Elektraweg in Maassluis is de komende week afgesloten. Daarna wordt het verkeer met verkeersborden om-en-om langs de werkzaamheden geleid.

De gemeente Maassluis startte vorig jaar met de aanleg van een nieuwe rioleringsbuis in de Elektraweg. Tijdens de uitvoering bleek dat de grond, ter hoogte van de kruising Elektraweg en Nijverheidsstraat, vervuild is en dat het alleen verwerkt mag worden onder strenge voorwaarden.

Vanaf dinsdag 2 april start een aannemingsbedrijf met deze werkzaamheden. Daarom is de straat de komende tijd (gedeeltelijk) afgesloten. De bestaande riolering in de Elektraweg zit aan zijn maximale vermogen. Om wateroverlast in de toekomst te voorkomen, wordt een nieuw riool aangelegd tussen de Mozartlaan en de Heldringstraat. De gebouwen aan de Elektraweg worden hierop aangesloten. De bestaande riolering blijft liggen en wordt gebruik voor de afvoer van regenwater. Het verkeer wordt tijdens de afsluiting omgeleid.

De bedrijven aan de Elektraweg blijven bereikbaar. Tijdens het werk blijft één rijstrook beschikbaar, behalve op de kruisingen waar wordt gewerkt. Het verkeer wordt zoveel mogelijk om-en-om langs het afgesloten deel geleid.

De omleidingsroutes tijdens de werkzaamheden zijn als volgt (zie afbeelding boven artikel):
Fase 1, 2 april tot en met 8 april: Verkeer in beide richtingen wordt omgeleid
Fase 2, 8 april tot en met 17 april: Verkeer wordt met verkeersborden om-en-om langs de werkzaamheden geleid
Fase 3: 17 april tot en met 24 april: Verkeer wordt met verkeersborden om-en-om langs de werkzaamheden geleid
Fase 4: 24 april tot en met 3 mei: Verkeer richting de Heldringstraat blijft mogelijk. Het verkeer richting Mozartlaan wordt omgeleid via de Noorddijk.