Categorieën

Service

Energieboost nodig? Doe mee met de ‘Doing Good Challenge’!

Energieboost nodig? Doe mee met de ‘Doing Good Challenge’!
Nieuws

Energieboost nodig? Doe mee met de ‘Doing Good Challenge’!

  • Redactie
  • 01-03-2021
  • Nieuws
Energieboost nodig? Doe mee met de ‘Doing Good Challenge’!
MAASSLUIS - Vandaag start de campagne ‘Mensen maken Maassluis’ met de 10 daagse ‘Doing Good Challenge’. Met deze Challenge trapt het Vrijwilligerssteunpunt Maassluis het nationaal Jaar van de Vrijwilliger af.  Deze Challenge heeft als doel om mensen te laten ervaren hoe leuk het is om iets (kleins) te doen voor een ander.

Als je iets voor een ander doen, ervaar je wat vrijwilligers regelmatig ervaren; een goed gevoel. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat als je iets doet voor een ander jou dit ook een goed gevoel geeft. Je ervaart een toegevoegde waarde.

Challenge

Tien dagen deelt het Vrijwilligerssteunpunt en Samenzijnwijmaassluis iedere dag allerlei tips over dingen die je kunt doen voor een ander. Dit zijn ideeën die je zonder al te veel inspanning kunt uitvoeren. ,,We willen de drempel om iets voor een ander te doen, zo laag mogelijk houden. We dagen mensen uit om mee te doen en hun activiteit te delen op de socials met de #mensenmakenmaassluis. Op deze manier hopen we dat de ‘Doing Good Challenge’ gaat rondzingen op sociale media. Hierdoor bereiken we meer mensen en motiveren we hen om iets voor een ander te doen.”

Dag 1

Vandaag is het nationale Complimentendag!  En je voelt hem al aankomen vandaag is de dag om complimenten weg te geven. Bel je broer, app je vriendin, spreek de buurvrouw aan of mail een collega en geef vandaag je welgemeende complimenten. Dingen die je misschien al heel veel vaak dacht en vergat uit te spreken. Doe het vandaag, geef je complimenten weg en maak hun dag een beetje mooier. En wil je het nog leuker maken? Post dan je compliment onder het bericht op de Facebookpagina van het Vrijwilligerssteunpunt en tag de ontvanger.

Doe mee!

Wil je tijdens de ‘Doing Good Challenge’ dagelijks getagd worden in onze posts en zo aangeven dat je meedoet met Mensen maken Maassluis, stuur dan een mail naar [email protected] en geef je ‘tag-naam’ door. Als je nog iets wilt weten over de Doing Good Challenge of meer over Mensen maken Maassluis neem dan contact op via het Vrijwilligerssteunpunt met Jacqueline Groeneveld, 06-11038417. ,,Samen maken we deze Challenge tot een succes. Samen inspireren we meer Maassluizers om iets goeds toe doen voor een ander. Samen zijn wij Maassluis!”

 

KLiK Vrijwilligers Maassluis

Uiverlaan 18, Maassluis

Meer over KLiK Vrijwilligers Maassluis →