Categorieën

Service

Ernst Jansz viert 75e verjaardag in de Stadsgehoorzaal

Ernst Jansz viert 75e verjaardag in de Stadsgehoorzaal
Uit

Ernst Jansz viert 75e verjaardag in de Stadsgehoorzaal

  • Redactie
  • 08-05-2024
  • Uit
Ernst Jansz viert 75e verjaardag in de Stadsgehoorzaal

MAASSLUIS - Na een hippieperiode met CCC Inc. én het succes met de door hem opgerichte band Doe Maar, ging Ernst Jansz solo. Inmiddels heeft hij onder eigen naam vijf cd’s uitgebracht en evenzoveel boeken geschreven én is hij 75 jaar geworden. Voor de theatervoorstelling ter ere van zijn verjaardag – op donderdag 16 mei (20:30 uur) te zien in de Stadsgehoorzaal – verzamelde hij zijn mooiste eigen liedjes en ander materiaal. Zo komen uiteraard enkele van zijn Bob Dylan-hertalingen voorbij en gaan er geruchten dat er óók een nieuw boek en nieuw album zullen verschijnen. De laatste kaarten voor Ernst Jansz 75 zijn te koop via de Theaterkassa (Schiedamseweg 51, 010 434 05 00) en stadsgehoorzaal.nl.

Met enige regelmaat ontving Ernst Jansz lovende recensies als “Op gelijke hoogte met Bob Dylan en Leonard Cohen” en “Overstijgt meermaals het werk van Lennaert Nijgh”. In zijn muziek blijft hij een verhalenverteller en ook de protestsong schuwt hij niet. Met Ik Was een Hippie geeft hij bijvoorbeeld toe zich nog altijd te kunnen vinden in, en laven aan, de idealen van de jaren ’70.

De voorstelling waarin hij zijn 75e verjaardag viert met publiek belooft een unieke en ontroerende belevenis te worden. Niet in de minste plaats door de fantastische muzikanten die hem zullen begeleiden: Aili Deiwiks op viool, Guus Paat op gitaren en Richard Wallenburg op bas. Ernst Jansz nodigt iedereen van harte uit om deze heugelijke mijlpaal mee te vieren in het theater.

Ernst Jansz met Band met Ernst Jansz 75
Donderdag 16 mei – 20:30 uur
Kaarten (€ 25,00) via stadsgehoorzaal.nl


Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →