Categorieën

Service

Even voorstellen: dit is Poppy!

Even voorstellen: dit is Poppy!
Nieuws

Even voorstellen: dit is Poppy!

  • Redactie
  • 24-03-2024
  • Nieuws
Even voorstellen: dit is Poppy!

MAASSLUIS - Dierenopvangcentrum Vlaardingen vangt zwerf- en afstandsdieren op om vervolgens een goed tehuis voor ze te vinden. Het werkgebied is Vlaardingen, Maassluis, Midden Delfland, Hoek van Holland, Schiedam en Rotterdam Noord. Vandaag willen we extra aandacht geven aan Poppy, een Shiba Inu pupje.

Poppy liep al een week met een gebroken poot voordat ze bij ons terecht kwam, arme meid. Ze is gisteren geopereerd waarbij de breuk met pinnen is vastgezet om zo te kunnen helen. Dit is een vrij gecompliceerde operatie maar wel noodzakelijk omdat ze anders enorm veel artrose zal krijgen op latere leeftijd. Door deze operatie wordt dat risico aanzienlijk verkleind en kan zij pijnvrij lopen en opgroeien.

Er zijn nu 3 pinnen in haar poot geplaatst om de breuk bij elkaar te houden. Nu moet ze 3 weken strikte benchrust houden en mag herstellen bij een gastgezin. Over 3 weken worden de pinnen verwijderd als de breuk goed geheeld is. Aanstaande vrijdag moet Poppy op controle komen.

We zijn Anicura Dierenkliniek Rotterdam  heel erg dankbaar en dan met name dierenarts Nanda Kleinjan. Nanda heeft haar vrije zaterdag gisteren namelijk opgegeven om Poppy te opereren. Dat noemen we nog eens hart voor asieldieren! Poppy liep al veel te lang met de breuk rond en moest zo snel mogelijk geholpen worden, fantastisch dat dat ook kon. Alle assistentes zijn ook een beetje verliefd op Poppy geworden, dat snappen we wel.

De operatie, nazorg en controlefoto’s brengen de nodige kosten met zich mee. We willen onze lieve volgers ook enorm bedanken, er hebben ontzettend veel mensen gedoneerd voor Poppy’s operatie. Dankzij jullie kunnen we dieren zoals Poppy blijven helpen!

Online doneren kan nog via deze link of via een Tikkie hier!