Categorie├źn

Service

Extra aandacht voor kinderen in kwetsbare gezinnen

Extra aandacht voor kinderen in kwetsbare gezinnen
Nieuws

Extra aandacht voor kinderen in kwetsbare gezinnen

  • Redactie
  • 17-04-2020
  • Nieuws
Extra aandacht voor kinderen in kwetsbare gezinnen
MAASSLUIS - Hulpverleners in Maassluis hebben extra aandacht voor kinderen in kwetsbare gezinnen. Door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vragen kinderen in kwetsbare gezinnen extra aandacht. Dit staat in een brief van wethouders Bronsveld (Zorg, Jeugdhulp en Ouderen) en Voskamp (Onderwijs en Jeugd) aan de gemeenteraad. Volgens de wethouders kijken hulpverleners extra om naar kinderen die nu thuis zitten in moeilijke gezinssituaties. 

"Het is voor hulpverleners nu lastiger om in die situaties de juiste hulp te bieden", zegt wethouder Bronsveld. "Maar onze hulpverleners hebben nog steeds contact met de mensen die zorg nodig hebben. Vaak via de telefoon, maar als het echt nodig is gaan ze ook op huisbezoek." 

Uit de brief van de wethouders blijkt dat het de scholen in Maassluis prima lukt om onderwijs op afstand te geven en dat opvang op school goed verloopt. Die opvang is nu ook beschikbaar voor kinderen met ouders in psychische nood en voor kwetsbare kinderen in een onveilige thuissituatie. Wethouder Voskamp is onder de indruk van het werk dat de scholen verrichten.  

Wethouder Bronsveld heeft grote waardering voor de mantelzorgers in Maassluis. "Zij hebben allemaal een extra stap gezet en dat is bewonderenswaardig", aldus de wethouder. Al neemt met het aanhouden van de maatregelen ook bij de mantelzorgers de druk toe.
 

Hulp in de aanbieding

Maassluis slaat zich volgens de wethouders goed door de coronacrisis. "De bereidheid om elkaar te helpen is groot en dat is goed om te zien", zeggen de wethouders. Inwoners die wel wat hulp kunnen gebruiken of iets voor een ander willen doen, kunnen elkaar vinden via de website www.prikbordmaassluis.nl/samenzijnwijmaassluis  .