Categorieën

Service

Feestelijke lancering nieuwe koers en huisstijl Wijzer

Feestelijke lancering nieuwe koers en huisstijl Wijzer
Onderwijs

Feestelijke lancering nieuwe koers en huisstijl Wijzer

  • Redactie
  • 11-03-2024
  • Onderwijs
Feestelijke lancering nieuwe koers en huisstijl Wijzer

MAASSLUIS - Op 11 maart 2024 werden op IKC De Wereldwijzer de nieuwe koers en de vernieuwde huisstijl van Wijzer gelanceerd. Twee kinderen van het Kindcentrum mochten Jacky Silos, wethouder Jongeren en Onderwijs en Jan Veenker, bestuurder Wijzer daarbij assisteren. Er werd fanatiek afgeteld door alle kinderen. Door een klap op de knop activeerden de kinderen met veel confetti de vernieuwde website van Wijzer. Een van de kinderen kon er niet goed bij en werd door Jan Veenker even opgetild.

Koers 2024-2030

Jacky Silos, wethouder Onderwijs sprak over de nieuwe koers van Wijzer. Jan Veenker vulde hier graag op aan: ‘Bij Wijzer staan de komende jaren de medewerkers op nummer één. Want wanneer de leerkracht zich gezien, gehoord voelt en een belangrijke, eigen bijdrage levert aan de opvang en het onderwijs. Dan kan hij of zij de kinderen de beste mogelijkheid tot ontwikkeling bieden. De kinderen profiteren hier natuurlijk als eerste van. En daar draait het uiteindelijk om!

We gaan de komende periode bij onze professionals actief input ophalen over de praktische invulling van onderdelen uit de visie. Zo hebben onze medewerkers zelf invloed op hoe dingen uiteindelijk worden uitgevoerd op de werkvloer. Dat is heel belangrijk, want zij weten het beste hoe het werkt, handig is én de gewenste resultaten oplevert.’

Vernieuwde, frisse huisstijl

Wijzer heeft een nieuwe huisstijl. Het logo heeft een organische vorm. Dit symboliseert de diversiteit van kinderen die bij Wijzer komen. Ieder kind heeft een andere achtergrond en een andere startpositie. Wijzer is er voor alle kinderen, ongeacht hun afkomst, thuissituatie of mogelijkheden.

De letters van de naam gaan van dun naar dik. Dit staat voor de ontwikkeling die ieder kind bij Wijzer doormaakt. Bij Wijzer krijgen kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen op hun eigen tempo en manier. Het uiltje in het logo is nog abstracter geworden. Het zeegroen en blauw zijn veranderd in blauw, groen en geel.

Via deze vernieuwde huisstijl laat Wijzer zien dat de organisatie in ontwikkeling is. En zo maakt de organisatie een frisse start met de nieuwe koers voor de komende jaren.

Wijzer in Opvang & Onderwijs

Kinderen kunnen van baby- tot middelbare schoolleeftijd bij Wijzer terecht. Van de eerste opvang tot de laatste schooldag voelen kinderen zich thuis en veilig op één locatie. Ze krijgen hier de ruimte om te leren en te groeien. Wijzer heeft vijftien locaties voor maatschappelijke opvang en openbaar onderwijs op verschillende plekken in Vlaardingen en Maassluis.

Bij Wijzer is er keuze, want ouders kunnen kiezen voor de best passende opvang of onderwijs bij hun kind. Iedere locatie heeft zijn eigen manier van werken, sfeer en uitstraling. Zo kunnen we iedereen een plek bieden waar het kind gezien, gehoord en erkend wordt.