Categorieën

Service

Fred Delfgaauw speelt ontroerende voorstelling over ouderdom

Fred Delfgaauw speelt ontroerende voorstelling over ouderdom
Uit

Fred Delfgaauw speelt ontroerende voorstelling over ouderdom

  • Redactie
  • 16-01-2024
  • Uit
Fred Delfgaauw speelt ontroerende voorstelling over ouderdom

MAASSLUIS - Op vrijdag 26 januari komt gelauwerd theatermaker Fred Delfgaauw naar Maassluis met zijn voorstelling ‘Broos’. Delfgaauw liep tijdens de coronapandemie een tijdlang mee in een verzorgingstehuis. De verhalen die hij daar hoorde, waren inspiratie voor het maken van een ontroerende voorstelling over ouderdom.

‘Broos’ gaat niet alleen over ouder worden, maar ook over ouder zíjn, over hulpbehoevend zijn en over wonen in een zorginstelling. Delfgaauw verzamelde in het verzorgingstehuis waar hij meeliep aangrijpende, maar ook humoristische verhalen. Van bewoners, het personeel, vrijwilligers en mantelzorgers. De bewoners hadden allemaal de wens om ouder te worden, maar nu ze oud zijn ervaren ze dit als een last waar ze het beste van proberen te maken. Delfgaauw brengt al deze kleurrijke personages op briljante wijze tot leven met behulp van poppen.

De voorstelling maakt duidelijk hoe breekbaar zorg is. Zorg is ‘broos’. De avond is een liefdevol eerbetoon aan de levenskracht van ouderen, en tegelijkertijd een hommage aan de helden van de zorg die onvermoeibaar hun belangrijke werk doen.

Toneel Publieksprijs

Fred Delfgaauw is al enkele decennia theatermaker, werkte samen met onder meer Sjaak Bral, werd meermaals genomineerd voor de Toneel Publieksprijs en werd in 2006 geridderd vanwege zijn verdiensten voor het theatervak. De Volkskrant zegt over Fred Delfgaauw: “Delfgaauw is niet uit te leggen. Je móet hem zien, je móet hem meemaken”.

Kaartverkoop

Tickets voor deze voorstelling zijn te koop via de website www.theaterkoningshof.nl, telefonisch via 010-5911430 of aan de balie in Theater Koningshof. 

Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →