Categorie├źn

Service

Gedeputeerde brengt bezoek aan Maassluis

Gedeputeerde brengt bezoek aan Maassluis
Politiek

Gedeputeerde brengt bezoek aan Maassluis

  • Redactie
  • 24-02-2023
  • Politiek
Gedeputeerde brengt bezoek aan Maassluis

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS - Gedeputeerde Anne Koning (o.a. Wonen, Ruimtelijke Ordening) bracht donderdag een bezoek aan Maassluis dat in het kader stond van de woningbouw. Zij werd hierbij ontvangen door wethouder Sjoerd Kuiper, die haar op de fiets meenam naar een bouwproject in Wilgenrijk. Doel van het werkbezoek was om te laten zien wat de gemeente Maassluis aan woningbouw doet. 

,,Het tekort aan woningen is enorm. Gelukkig bouwen we in Maassluis ook flink door", aldus Sjoerd Kuiper. ,,In Wilgenrijk verwachten we ruim 1800 woningen te bouwen. Daarmee wordt deze wijk een nieuw deel van Maassluis, in een stijl die we eerder nog niet konden bieden. In dit deelgebied bouwt Thunnissen nu hard aan appartementen en eengezinswoningen. Verspreid over 5 velden bouwen zij 420 woningen in gemengde buurtjes: met koopwoningen, 100 middeldure huurwoningen en 120 sociale huurwoningen voor onze woningbouwcorporatie Maasdelta. We zijn trots op dit nieuwe deel van Maassluis met aantrekkelijke architectuur en een buitenruimte die ontmoeting en burencontact versterkt. Ik ben de gedeputeerde en de provincie dankbaar voor de steun om meer betaalbare woningen te bouwen in Maassluis maar ook andere gemeenten die dat minder snel doen."

De Gedeputeerde Staten vormen het dagelijks bestuur van de provincies. Zij hebben als taak het voorbereiden en uitvoeren van besluiten van Provinciale Staten.