Categorieën

Service

Geen licht op de Laan 1940-1945

Geen licht op de Laan 1940-1945
Politiek

Geen licht op de Laan 1940-1945

  • Redactie
  • 23-01-2023
  • Politiek
Geen licht op de Laan 1940-1945
MAASSLUIS – Het is al een aantal dagen donker op de Laan 1940-1945 doordat de straatverlichting niet aanstaat. Maassluis Belang stelt schriftelijke vragen aan het Maassluise college van burgemeester en wethouders over deze ‘onwenselijke situatie’.

,,Door een rit in de vooravond met de auto over de Laan 1940-1945 viel het op dat het donker was, donker doordat de verlichting niet was ontstoken”, aldus Aad Solleveld namens Maassluis Belang in de schriftelijke vragen aan het college. ,,Het gevolg is – mede doordat het enigszins regende – dat het zicht op de weg te wensen over laat en, wat veel belangrijker is, het zicht op de rotondes, de oversteekplaatsen voor onze stappers en trappers zeer slecht is.”

,,Een gesprek met omwonenden leerde dat deze situatie al een aantal dagen gaande is, zodat in dit jaargetijde in de avond- en ochtenduren gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Dit is een zeer ongewenste situatie, zeker voor de kwetsbare verkeersdeelnemers. De ledverlichting is in onze ogen toch al minimaal en lijkt op een regenachtige, donkere avond onvoldoende om op de rotondes en de fietspaden die naar de rotondes leiden, zicht te bieden op fietsers die van twee kanten kunnen komen en regelmatig met matige (of zelfs zonder) verlichting de Laan 40-45 oversteken.”

Een snelle oplossing lijkt volgens Maassluis Belang noodzakelijk om ‘deze ongewenste situatie aan te passen’. Daarom wil de fractie van het Maassluise college allereerst weten of het op de hoogte is van de situatie met de straatverlichting op de Laan 1940-1945. ,,Is de wethouder het met ons eens dat de veiligheid van de stappers en trappers hiermee in het geding is en dit een zeer onwenselijke situatie is.”

Verder vraagt de partij of de gemeente in contact is geweest met Stedin en of zij kan verklaren waarom de verlichting niet werkt. ,,Heeft de wethouder met Stedin afspraken gemaakt over het verbeteren van de situatie want helaas is dit niet de eerste keer dat wij hier op werden gewezen.”