Categorieën

Service

Gemeente dringt aan op betere communicatie omtrent veerpont

Gemeente dringt aan op betere communicatie omtrent veerpont
Nieuws

Gemeente dringt aan op betere communicatie omtrent veerpont

  • Redactie
  • 06-09-2023
  • Nieuws
Gemeente dringt aan op betere communicatie omtrent veerpont

MAASSLUIS – De gemeente heeft er bij de provincie op aangedrongen beter te communiceren over de stand van zaken omtrent de veerpont tussen Maassluis en Rozenburg. Dat blijkt uit antwoorden van het college op schriftelijke vragen van de fractie van de PvdA Maassluis.

De fractie van de PvdA Maassluis stelde begin augustus schriftelijke vragen aan het Maassluise college van burgemeester en wethouder. De fractie stelde zich zorgen te maken om de ontwikkelingen rondom de veerpont. De autoveer zou dit jaar niet meer in de vaart komen en het fietsveerpont wordt per week ‘verlengd’. Bovendien zou de gemeenteraad niet geïnformeerd worden over deze ontwikkelingen.

Het Maassluise college stelt dat het wat betreft communicatie afhankelijk is van de provincie. ,,De provincie is verantwoordelijk voor de veerverbinding en instandhouding daarvan, inclusief communicatie omtrent de verbinding”, aldus wethouder Sjef Evers. ,,Er is meerdere malen aangedrongen bij de provincie om de communicatie te verbeteren, zodat wij ook beter kunnen communiceren. Tot heden heeft dit nog niet het gewenste effect gehad, waardoor wij op hetzelfde moment als u worden geïnformeerd. Wanneer wij bericht ontvangen van de provincie, dan wordt de relevante informatie gedeeld via de gemeentewebsite. Onze opties blijven beperkt tot het aanspreken van de provincie.”

De PvdA stelde verder dat de inzet van een voet-fietsveer gegarandeerd zou moeten zijn voor 2023. Het college meldt het daarover met de partij eens te zijn. ,,Wij hebben de provincie verzocht hier meer informatie over te verschaffen.”